G4Media.ro

Numărul absolvenților de studii doctorale scade accelerat în România, dar ponderea femeilor…

Numărul absolvenților de studii doctorale scade accelerat în România, dar ponderea femeilor crește, inclusiv în domenii dominate de bărbați – raport european

Educația este domeniul de studiu unde proporția femeilor în totalul absolvenților de studii doctorale este cea mai ridicată, în România, potrivit unui nou raport al Comisiei Europene. Acesta indică o scădere accelerată a numărului de absolvenți de astfel de studii, la nivel național, dar o creștere a ponderii femeilor în rândul acestora, în mai multe sectoare.

La nivel european, arată raportul citat, numărul studentelor și absolventelor a crescut constant în ultimii ani, la nivel de studii de licență, master și doctorat, dar femeile rămân reprezentate insuficient în carierele de cercetare și inovare.

  • Documentul apare pe fondul unui nivel sporit de interes al forurilor europene – Comisie, Parlamentul European – pentru chestiunea egalității de gen în domeniul educației și cercetării.

Citește articolul complet pe Edupedu.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. După ce procesul devine lipsit de plagiat – dacă va deveni vreodată – va crește și valoarea de goodwill a studiilor doctorale. Până atunci însă va mai curge multă apă pe Dunăre.

    • Inventiile serioase rareori se fac la doctorat. La doctorat faci ce iti spune conducatorul stiintific si te obisnuiesti cu domeniul! Dupa ce lucrezi 10-20 de ani intr-un domeniu, si ii cunosti toate aspectele, poti incerca sa faci ceva cu adevarat de calitate!

  2. Cu diplomele de ,,dottorat,, de după ’90 s-ar putea asigura functionarea uneia din termocentralele pe cărbune, închisă din motive ,,climatice,,.
    Macar pana trece iarna.
    Ar fi in sfârșit bune la ceva…😂

  3. Cine e fraier sa se mai inscrie la doctorat daca inainte de sustinere ti se spune (de catre conducator, comisie facultate, nationala, si minister) ca teza este buna, iar apoi, dupa sustinere, ti se spune ca e plagiata pt. ca nu ai pus „” cum trebuie?