G4Media.ro

Număr record de călăreţi şi cai înscrişi la Karpatia Horse Show 2023…

Sursa foto: Pixabay

Număr record de călăreţi şi cai înscrişi la Karpatia Horse Show 2023 / Concursul este etapă pentru calificarea la Jocurile Olimpice / Probe de dresaj, cross-country și sărituri peste obstacole

În perioada 22-24 septembrie va avea loc la Florești, pe Domeniul Cantacuzino, cea de-a opta ediție a Karpatia Horse Show. Evenimentul reunește sportivi din România și străinătate pentru un concurs ecvestru internațional, etapă calificativă pentru Jocurile Olimpice de la Paris 2024, anunță organizatorii într-un comunicat de presă.

Peste 150 de cai și călăreți, din țări precum Finlanda, Portugalia, Ecuador, Elveția etc. vor concura la probele clasice de dresaj, cross-country și sărituri peste obstacole din cadrul Concursului Complet Internațional CCI 4*.

Vineri, 22 septembrie este ziua dedicată probei de dresaj, iar sâmbătă este ziua probei de cross-country.

În cadrul probei de cros calul şi călăreţul trebuie să parcurgă o distanţă mare cu viteză crescută, aproape dublă faţă de cea pentru sărituri obstacole. în funcţie de dificultatea clasei, timpul optim pentru parcurgerea traseului este de 6-10 minute, iar distanţa traseului variază între 900 m şi 6.000 m, în funcţie de categoria la care se concurează.

Duminică, va avea loc proba de sărituri peste obstacole (obstacole mobile), una dintre cele mai populare probe olimpice. Este o probă în care se testează abilităţile tehnice de a conduce calul, de a sări, atât ale călăreţului, cât şi ale calului, inclusiv supleţea şi condiţia fizică a acestora. De asemenea, la această probă se penalizează depăşirea timpului, refuzul de a sări şi căzăturile.

Tot duminică, instructorul de călărie David Guerrero Garcia, expert în tehnicile de călărie Dona Vaquera şi Alta Escuela, care reprezintă Singureni Manor Equestrian Retreat, va prezenta două momente excepţionale cu cai pur sânge arabi pe muzica de tango şi operă, precum şi o demonstraţie de cowboy dressage.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...