G4Media.ro

”Nu-mi pierd speranța”. Prima scrisoare trimisă de jurnalistul american părinților: ”Mamă, m-ai…

”Nu-mi pierd speranța”. Prima scrisoare trimisă de jurnalistul american părinților: ”Mamă, m-ai pregătit bine pentru mâncarea din închisoare”/ Evan Gershkovici de la Wall Street Journal este întemnițat în Rusia și acuzat de spionaj

„Nu-mi pierd speranța” își începe jurnalistul american prima scrisoare trimisă părinților lui, din temnița rusească în care se află și unde este acuzat de spionaj împotriva Kremlinului, scrie Sky News. Reporterul Evan Gershkovici de la Wall Street Journal a fost reținut luna trecută de principalul serviciu de securitate rus, care l-a acuzat de spionaj – acuzație pe care el și guvernul american o neagă. Într-o scrisoare scrisă de mână, publicată de Wall Street Journal bărbatul de 31 de ani a spus că a rămas optimist și a glumit pe seama mâncării din închisoare.

  • „Vreau să spun că nu îmi pierd speranța”, a scris el. „Am citit. Fac exerciții fizice. Și încerc să scriu. Poate că, în sfârșit, voi scrie ceva bun”.

Biletul său de două pagini a fost datat 5 aprilie, iar familia sa din Philadelphia l-a primit ieri.

  • „Mamă, din nefericire, la bine și la rău, m-ai pregătit bine pentru mâncarea din închisoare”, a continuat el, spunând că la micul dejun mănâncă grâu cald cu smântână, cereale cu fulgi de ovăz sau „terci de grâu”.

Autoritățile ruse ar putea folosi arestarea jurnalistului Evan Gershkovich de la Wall Street Journal pentru a obține concesii din partea SUA, afirmă Institutul american pentru Studiul Războiului (ISW), potrivit BBC.

Miercuri, Bloomberg a relatat, citând surse, că președintele rus Vladimir Putin a aprobat personal arestarea lui Gershkovici, pe care autoritățile ruse îl acuză de spionaj.

Rapoartele privind implicarea personală a lui Putin în prima arestare a unui jurnalist american de la Războiul Rece pot sugera că Kremlinul vede arestarea ca pe o escaladare calculată pe care va încerca să o folosească ca pârghie pentru a obține concesii din partea Statelor Unite.

Kremlinul a declarat că Putin nu a avut nimic de-a face cu arestarea jurnalistului. Anterior, autoritățile ruse au declarat că acțiunile lui Gershkovici nu au avut nicio legătură cu jurnalismul și că acesta a fost prins în flagrant.

Evan Gershkovici a fost reținut la Ekaterinburg la sfârșitul lunii martie. Reținerea și arestarea sa ulterioară au atras critici dure din partea Statelor Unite, precum și a comunității jurnalistice.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Mama, ce mic dejun variat are băiatul asta…
    Fara gluma, va dați seama ca scrisoarea este scrisa cu acordul rușilor, așadar este plina de prop/aga/nda.