G4Media.ro

Nu există niciun loc în Bahmut „care să nu fie acoperit de…

Sursa foto: YURIY DYACHYSHYN / AFP

Nu există niciun loc în Bahmut „care să nu fie acoperit de sânge” – Zelenski: „Nu există oră în care să nu se audă vuietul teribil al artileriei” / „Cu toate acestea, Bahmut rămâne în picioare”

Nu există niciun loc în orașul Bahmut din estul Ucrainei care să nu fie „acoperit de sânge”, a declarat miercuri președintele ucrainean Volodimir Zelenski, relatează Sky News.

El a adăugat că „doar câțiva civili” au mai rămas în oraș, în care locuiau 70.000 de persoane înainte de războiul cu Rusia.

„Nu există niciun loc care să nu fie acoperit de sânge. Nu există oră în care să nu se audă vuietul teribil al artileriei”, a spus Zelenski.

„Cu toate acestea, Bahmut rămâne în picioare”.

Orașul, care se află în estul regiunii Donețk, a fost scena unor lupte neîncetate timp de luni de zile.

Trupele rusești încearcă să pătrundă în zonă în eforturile lor de a prelua controlul deplin al Donbasului, bazându-se în mare parte pe mercenari pentru a face acest lucru.

Zelenski a făcut o vizită la Bahmut la începutul lunii decembrie, descriind așezarea ca fiind „fortăreața” din linia întâi a Ucrainei.

Bătălia de aici a devenit una dintre cele mai crâncene din războiul de până acum, locuitorii fiind nevoiți să se adăpostească sub pământ și în condiții de îngheț.

Experții militari spun că Bahmut are o valoare strategică redusă pentru Rusia, dar alții afirmă că capturarea ei ar deschide calea spre Sloviansk și Kramatorsk – două centre industriale importante.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

  1. Bai asta yoyo zis koyo mumia ranjita, tot pe aratura sau in pestera sa ramai ma thembelulle.

  2. Racheții cioloveci trebuie denazificați.
    Bine ar fi dacă i-am putea trimite acolo și pe trolii care-i iubesc și-i slăvesc, ăia care colcăie pe acest site, pe hoținiuși…

  3. Dupa ce vor pierde Bahkmutul ucrainenii ne vor explica ca este doar un oraș mic, neînsemnat, oricum ras de pe fata pământului de rusi…. de asta il apară cu atâta eroism acuma.

  4. Ce bine-i să fii tembel ca mine.

  5. Bine ca recunosti ca esti clona thembela 😆 🤣 😂 😹 😆 🤣 😂 😹 what a fcuking cocksucker loser 😆 🤣 😂

  6. Rusii pierd 7 800 de b0schetari zilnic doar în Bahmut, rusii si-au pierdut armata bună, echipamentul cel mai bun iar în următoarele luni vor capitula deoarece Ucraina ii nimicește, ii toaca, pateu pe pâine face din ei, iar Ucraina are cam 2 milioane de militari

  7. Abia astept Sa-l vad PE skynews cā Au gasit un cimitir , groapa cu 600 de saci. – plin cu musetei