G4Media.ro

„Nu există decât o singură China”: Mélenchon califică vizita lui Nancy Pelosi…

Sursa foto: Jen Luc Melenchon Facebook

„Nu există decât o singură China”: Mélenchon califică vizita lui Nancy Pelosi în Taiwan drept o „provocare”

Fostul lider al partidului France Insoumise, Jean-Luc Mélenchon, a calificat miercuri, pe blogul său, drept o „provocare” vizita președintelui Camerei Reprezentanților din SUA, Nancy Pelosi, în Taiwan, potrivit BFM TV.

„Oricare ar fi amploarea și nivelul criticilor care pot fi adresate guvernului chinez, trebuie să refuzăm să cauționăm războiul împotriva Chinei pentru a satisface opiniile SUA cu privire la Taiwan. Dacă aș fi fost ales, aș fi purtat această discuție cu guvernul american”, explică fostul candidat la alegerile prezidențiale din Franța.

La Beijing, inițiativa lui Nancy Pelosi, luată în cadrul unui turneu asiatic, este văzută și ea ca o provocare. De la plecarea înaltului oficial american, China a lansat miercuri manevre militare majore.

Nu există decât o singură China”

„Taiwanul a fost un subiect tensionat de la eliberarea Chinei”, a amintit fostul candidat la președinție. „Dar, pentru francezii din 1965 și pentru generalul de Gaulle, există o singură China”, a spus el.

„Chinezii vor rezolva problema între ei. Nu există niciun alt rezultat rezonabil posibil”, a continuat miercuri Jean-Luc Mélenchon. De asemenea, el acuză Statele Unite că vor să „deschidă un nou front”.

 


Jean-Luc Mélenchon prezice că în curând vor fi luate în considerare sancțiuni economice internaționale împotriva Beijingului. „Într-o zi sau alta, se va face un bilanț real al acestui tip de măsuri. Este suficient să vedem ce se întâmplă cu Rusia pentru a înțelege cine beneficiază de pe urma acestei „strategii””, a mai spus el.

La 24 de ore de la publicarea postării de pe blogul rebelului, Ambasada Chinei în Franța a reacționat pe Twitter. „Vă mulțumim Jean-Luc Mélenchon pentru sprijinul constant acordat politicii unei singure Chine”, se arată pe contul oficial al ambasadei.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

22 comentarii

 1. Nu existat istoria chinei ci a dinastiilor pe teritoriul chinei, teritoriu care a fost cand mai mic cand mai mare, cand divizat cad unificat sub influența puterii militare. Tovarășii chinezi visează tot imperii.

  • Întrebarea mea e de ce vor oamenii imperii? Ce condiții vitrege din viitor ar face un imperiu mai profitabil și garantor de continuitate? E puțin retorica întrebarea. Mie mi se pare ca un imperiu e bun doar ca sa pleci la război ca sa iei de la alții ce îți lipsește. Așa ca cei ce își fac imperiu nu au cum sa aibă gânduri pașnice. Dar e părerea mea. Și dacă un imperiu e construit beligerant și, pana la urma, din indivizi de aceeași rasa, oricât de hulit e termenul, cultura, civilizatie, națiune, limba înseamnă ca la final va rămâne una singura.
   Musk, Elon atrage atenția ca nu reglementam AI și ca la in moment dat vom fi inteligenta minoritara ce poate va supraviețui dar sigur va putea fi folosită de către cel/ cei ce vor controla AI. Prin filtrul asta, cât de relevant e Taiwan?

 2. Putinica sustine doar ret a rzi implicit fracezul de mai sus. Nicxon a creat china actuala dupa ce l-a pupat Mao in kur in 1971, acu americani sa o descurce….

 3. Melenchon e comunist, pentru cei care nu stiu. Adica literalmente comunist.

 4. adica e de acord cum isi rezolva problemele intre ei si rusii cu ucrainienii.

 5. Cum spunea cineva de pe la noi, „arma băgatului in seama e la dispoziția oricărui politician”. La fel și comunistul asta insignifiant, își dă cu părerea despre problemele celor mari și evident, daca e totuși să-l ia cineva în serios, o fac cei și mai mărunți decât el.

 6. Melanjon de ce nu întreabă Taiwan ce părere are Taiwan? E 2022, Taiwan și China s-au rupt demult, a trecut multă apa prin strâmtoare, lumea s-a transformat, mai ales tehnologic.Nu mai suntem in anii 20 sau 50, nici măcar 90, punctul de la care lumea a luat-o exponențial in sus, din toate punctele de vedere. Spre bine, rău?
  Politicienii sunt cei mai prosti matematicieni, dacă vrei sa mai schimbi o lume “cocoțată” unde e acum si evoluând exponențial, s-o aranjezi prin revizionism, trebuie sa bagi atâta energie ( cel mai probabil in războaie) ca siguri arunci in aer lumea întreaga, la propriu. Legea asta de evoluție exp., care guvernează atâtea, cu condițiile inițiale din prezent, arată ca e mult mai probabilă distrugerea decât continuitatea, poate ca asta e motivul pentru care se zice ca mai avem vreo 100 de ani ca specie. Bubuiala hipersonic nucleara e foarte probabilă dacă extrema, revizionismul si imperiile se generalizează.

  • Tocmai spuneam. Suntem in 2022 si China vrea Taiwan o insula pe care au fugit niste anticomunisti care nu vor sa fie facuti comunisti. China ca si Rusia oricum si ele sunt niste conglomerate pentru ca sunt foarte mari. Dar nu se leaga nimeni de ele asa cum sunt. Problema in Taiwan, ca si in Ucraina, e de natura economica si strategica, asezare in teren, dar este imbracata in nationalism, suveranism si alte prostisme. Astea pe fondul unei evolutii tehnologice ce ne depaseste.

 7. !Dan

  Deci să înțeleg din postarea domniei-voastre că și de Gaulle a fost comunist!?

 8. Nu m-ar mira ca dupa niste ani sa aflam ca partidul si campaniile lui Melechon au fost finantate de China.

 9. !Elena

  Foarte posibil să fie adevărat ceea ce susțineți..

  Întrebarea este însă ce credeți dumneavoastră, că există o singură China sau exista doua Chine?

  La jocurile olimpice participa doua Chine sau o singura China?

  Romania consideră că există două Chine sau o singura China?

  • Exista o China comunista unde ajungi la puscarie sau la morga daca ai curajul sa-i critici pe cei de la conducere si apoi exista Taiwan, un stat democratic, independent, unde oamenii gandesc si se exprima liber. Exact ca in cazul Rusiei si al Ukrainei.

   Regimurile autoritare sunt ingrozite de ideea ca cetatenii lor vor vrea sa fie liberi. Homo sapiens a fost proiectat pentru democratie. Cand simte gustul libertatii, este pregatit sa-si dea viata pentru ea.

 10. Si dacă “fiara” acum iese din bârlog si a pornit asalturile pe care le-a pornit, in Ucraina, in Taiwan poate? Ce te face sa crezi ca celalalt e fiara? Vremurile cele “de pe urma” pot fi amagitoare. Ce te face sa crezi ca vezi bine?

 11. ! Eroare 404

  In orice discuție trebuie sa respectam referențialul!

  In cazul de față referențialul tine de dreptul internațional…

  Daca încurcăm referențialele ajungem sa spunem că România nu a existat că stat între 1945-1989, dar nu numai ea, nici o țară din est, nici o grămadă de state din America de Sud și America Centrala.

  De aceea a respecta referențialele in care se poarta o discuție este esențial în a evita ajungerea la a spune enormitati

 12. Au niște politicieni la rampa francezii ăștia zici ca sunt români.

 13. D-l Pelosi acționar principal la cea mai mare producător de semiconductoare din lume?! Bani vorbesc. Pt. America acest lucru lucru este democratic. La companiile ruse nu??!!

 14. Socialisti care sunt total decuplati de tot ce inseamna Munca.

 15. !*

  Întâi de toate atenție la gramatica!

  Și apoi nu ar strica oleacă de studiu,

  Orice societate funcționează pe baza binomului munca-capital, angajat-angajator!

  In plan politic, socialiștii exprima interesele angajaților iar liberalii pe cele ale angajatorului!

  E clar?

 16. @Țepeș.
  Înapoi la Bălăceanca cu tine!

 17. @Țepeș.
  Înapoi la Bălăceanca cu tine!

 18. ! Doru

  Intai de toate imi permit sa va atrag atentia asupra unei reguli in comunicare, anume respectul celuilat!

  Acest respect tine de simtul demnitatii, daca-l aveti..

  Si mai este un aspect caruia zic eu, ar trebui sa acordati atentie

  Toate sistemele totalitare au considerat ca cei care nu se incadreaza in *corectitudine politica*trebuie sa fie internati in spitalele de psihiatrie…

  Unele, ma refer la nazism, au luat apoi masuri de ucidere a lor….

  Zic ca este bine sa stiti in ce barca va aflati!