G4Media.ro

Nu e mare lucru, spune ministrul francez al Transporturilor despre ploșnițele care…

Sursa Foto: X

Nu e mare lucru, spune ministrul francez al Transporturilor despre ploșnițele care au invadat transportul public din Franța

Nu a existat „nicio recrudescență” a ploșnițelor în transportul public din Paris și oamenii nu ar trebui să „cadă în psihoză sau anxietate” în legătură cu aceste mici creaturi, a declarat miercuri ministrul francez al Transporturilor, Clément Beaune, scrie Politico.

Micile insecte au fost observate în transportul public din Paris și din întreaga Franță în ultimele săptămâni, stârnind alarma în rândul locuitorilor și al oficialilor publici, care au cerut guvernului să ia măsuri pentru a combate acest „flagel” înaintea Jocurilor Olimpice din 2024.

Dar, în timpul unei reuniuni de criză de miercuri, Beaune a declarat că toate rapoartele recente privind ploșnițele – 37 de cazuri au fost raportate la compania de căi ferate SNCF și alte 12 raportate la operatorul de transport public din Paris, RATP – au fost verificate și „zero sunt dovedite”.

„Este posibil … să existe cazuri în următoarele săptămâni sau în următoarele luni, așa cum există în toate marile orașe și marile metropole”, a spus Beaune.”Nu este un fenomen care a apărut acum”.

Beaune a declarat că departamentul său va consolida protocoalele, va produce actualizări trimestriale cu privire la această problemă și va lucra cu operatorii de transport pentru a găsi soluții eficiente. Dar el a subliniat că este important să nu „cădem în ideea unei accelerări sau a unei reveniri”, deoarece „nu este cazul”.

La începutul acestei săptămâni, ministrul francez al sănătății, Aurélien Rousseau, a îndemnat, de asemenea, publicul să-și păstreze calmul și să nu intre în panică în legătură cu rapoartele privind prezența ploșnițelor.

În ultimele săptămâni, pe internet au circulat videoclipuri cu insectele respective în trenuri și în metroul din Paris. Potrivit presei franceze, acestea au dispărut din Franța în jurul anului 1950, înainte de a reveni în anii 1990, din cauza creșterii numărului de călătorii internaționale.

Franța ar putea să nu fie singura țară pregătită pentru o luptă cu ploșnițele. Companiile belgiene de dezinsecție au raportat o creștere a numărului de apeluri privind infestările în ultimele luni.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...