G4Media.ro

Novak spune că Ministerul Sportului nu a fost invitat să participe la…

sursa foto: captura

Novak spune că Ministerul Sportului nu a fost invitat să participe la primirea delegaţiei de canotaj de la CE: Federaţia a programat evenimentul, s-a ocupat de închirierea Salonului Oficial şi a invitat presa. Ministerul Sportului nu a fost invitat să participe nici la organizare, nici la evenimentul în sine

Ministrul Sportului, Eduard Novak, a scris, luni, pe Facebook, că primirea delegaţiei României de la CE de la Munchen, la Salonul oficial de la Otopeni, a fost organizată de Federaţia Română de Canotaj, Ministerul Sportului nefiind invitat să participe nici la organizare, nici la evenimentul în sine, şi nici nu a primit o informare oficială în acest sen, relatează news.ro

„Vreau să felicit încă o dată canotorii români, dar şi antrenorii, federaţia şi pe toţi cei care au pus umărul la rezultatele lor remarcabile, pentru performanţele istorice de la Campionatele Europene. Am transmis mesaje de felicitare, publice şi private, şi în timpul competiţiilor, pe care le-am urmărit îndeaproape, cu emoţie, mândrie şi interes.

Primirea delegaţiei noastre la revenirea în ţară a fost organizată de Federaţia Română de Canotaj. Federaţia a programat evenimentul, s-a ocupat de închirierea Salonului Oficial şi a invitat presa. Ministerul Sportului nu a fost invitat să participe nici la organizare, nici la evenimentul în sine, şi nici nu a primit o informare oficială în acest sens. Vă asigur că am fi onorat cu mare bucurie orice propunere de participare, în orice formă, cum am făcut-o de atâtea ori când sportivii români au revenit în ţară cu rezultate internaţionale”, afirmă ministrul, într-o postare pe Facebook..

Novak spune că are tot respectul pentru canotaj şi de aceea a decis creşterea bugetului alocat cu peste 50 la sută. „Am tot respectul pentru canotaj, este unul dintre sporturile cu cea mai constantă şi îndelungată tradiţie în performanţă. Aprecierea corectă a rezultatelor deja obţinute, dar şi a potenţialulul pe care acest sport îl are, au făcut ca Ministerul Sportului să crească în acest an bugetul alocat Federaţiei Române de Canotaj cu peste 50%. Toate solicitările către minister au fost aprobate, am manifestat deschidere şi susţinere, tocmai pentru că respectăm valoarea şi competenţa.  Rezultatele de la Munchen sunt istorice, cu adevărat. Este regretabil că aceste momente de glorie, la care sportivii au dreptul şi de care ar trebui să se bucure din plin, sunt deturnate pe un fond care nu are nimic de-a face cu performanţa sau cu realitatea, cu esenţa sportului sau a succesului. Şi este regretabil şi că revenirea junioarelor de la gimnastică nu are parte de aceeaşi atenţie”.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

16 comentarii

 1. OK. Nu era hokei și era vorba despre ROMÂNI. Când este despre Români, ministrul Sportului din România are nevoie de invitație. Normal. Normală este și invitația să meargă în… nu știu cum se scrie în limba pe care o înțelege „domnia sa”. În principiu, domnul ministru a zis „nem tudom” la o performanță a sportivilor Români. Să ne fie de bine și să alegem bine data viitoare….

  • Data viitoare să ieșim în număr mai mare,considerabil mai mare,la vot,evident pentru partidul care înseamnă rămânere pe traiectoria civilizației europene.
   Altfel tot de balamale strâmbe ca UDMR va fi nevoie…

 2. Pentru ca se canta imnul României dle noavak, de aceea nu v au invitat.

 3. Nu aveți nevoie de invitații, sunteți cei care răspund de sportul din România. Federația trebuia să vă trimită o invitație în limba maghiară să înțelegeți asta sau dacă nu sunt etnicii maghiari la mijloc nu prezintă interes?

 4. Se pare ca suntem talentati sa discutam despre nimic.

 5. Aveti complexe de inferiotitate ca nu ati incaput si voi in poza? Ati iesit pe locul doi? Nu-i nimic. Si locul doi se premiaza.Lasati acesti copii ca sa se bucure in liniste de rezultatul muncii lor extraordinare! O merita din plin. Voi, din pozitia pe care o aveti, mai bine v-ati gandi cum sa-i ajutati pentru a obtine noi performante cat mai notabile. Felicitari tuturor conotorilor pentru rezulte si pentru bucuria pe care ne-au produs-o!

 6. Felicitari talentatei si perseverentei echipe romanesti !!! Prin efortul si daruirea ce le-ati demonstrat, voi, tinere vlastare inspirati pe mai departe. Este o mare bucurie pentru toti romanii de bine.

 7. Ministrul Sporturilor nici nu cred ca a stiut ca lotul de canotaj a castigat medalii si ca va sosi in Romania!
  El citeste presa maghiara, nu cred ca aude sau citeste vreo stire in limba romana!

 8. Mare pagubă. Stricai doar poza de grup

 9. Felicitări sportivilor pentru performantele obținute!!!!👏👏👏👏👏👏👏👏
  Ps: pagubă în ciuperci că n-a fost prezent și sinistrul🤢🤢🤢🤢

 10. Foarte bine au facut canoisti . Sa simta si acest individ ca este respins .

  • Nu prea aveți dreptate.
   O fi ungur nesimțitul de Novak,dar reprezintă guvernul României,așa că fix guvernul României a lipsit de la întoarcerea glorioșilor canotori…Lucru grav.

 11. Vrei respect ? Cistigal sau lupta pentru el . Nimic nu pica din cer .

 12. Sunt tare curioasă dacă Federația aia îl dădea afară pe Novak din Salonul Oficial…
  Nu cred.
  Dar am convingerea că guvernul României și-a mai dat una cu tesla-n …ie,s-a arătat așa cum este:habarnist,nesimțit și ticălos.

 13. „Ministerul Sportului nu a fost invitat să participe nici la organizare, nici la evenimentul în sine, şi nici nu a primit o informare oficială în acest sens.”
  Federația aia pe care-o blamează sinistrul este în subordinea Ministerului Sporturilor, și, ca să vezi fatalitate, se află în ACEEAȘI clădire!!! Putea să meargă două uși mai încolo, să întrebe, dar, după cum au spus și alții, dacă nu era vorba de unguri, n-avea rost să se deranjeze domnul sinistru.
  Și apoi, dacă era atât de mândru de performațele canotorilor, iar reaua aia de dnă Lipă nu l-a invitat special, cu flori și taraf, putea să meargă „pă părsoană fizică”, urmând exemplul șhăfulețului de la BudaPesta, ăla care dă declarații rasiste la evenimente din România, că nu-mi vine să-i scriu numele, și care nici ăla n-a venit în calitate oficială…

  Scuza cu „nu m-a invitat nimeni” e atât de penibilă că mi-e mie rușine s-o scriu aici, nu știu cum de ăstuia nu-i crapă obrazul s-o rostească.

 14. Eh, fosto minivacanță de Sân Moriko, o ba?