G4Media.ro

Noul sistem de apărare aeriană S-500 Prometheus va fi transferat armatei rusești…

Captura X

Noul sistem de apărare aeriană S-500 Prometheus va fi transferat armatei rusești în acest an (Serghei Șoigu)

Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a declarat că, în 2024, armata rusă va primi primele exemplare ale sistemului de rachete antiaeriene S-500 de nouă generație, în două modificări, transmite publicația ucraineană Pravda.

„În acest an, trupele vor primi: primele mostre ale noii generații a sistemului de rachete antiaeriene S-500 în două modificări – sisteme de rachete antiaeriene cu rază lungă de acțiune și sisteme de apărare antirachetă, S-400, S-300V4, sisteme de rachete antiaeriene Buk-M3 , Tor-M2U, stații radar de nouă generație”, a spus Șoigu, citat de agenția rusă de știri TASS.

De asemenea, el a anunțat o dublare a livrărilor de sisteme de rachete antiaeriene Pantsir în 2024.

S-500 „Prometheus” este o nouă generație de sisteme de apărare aeriană cu rază lungă de acțiune. Potrivit armatei ruse, S-500 va deveni baza unui sistem național unificat de apărare antiaeriană și antirachetă („Air Defense, Missile Defense”).

La jumătatea anului 2021, Putin a anunțat că noi sisteme de arme vor fi puse în curând în serviciul de luptă, printre care racheta balistică intercontinentală Sarmat, racheta hipersonică de navă Zircon și sistemele antiaeriene S-500 Prometheus.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...