G4Media.ro

Noul Registru de Vaccinare nemulțumește medicii de familie: ”Program mult mai stufos,…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Noul Registru de Vaccinare nemulțumește medicii de familie: ”Program mult mai stufos, mult mai complicat” / În noua platformă nu se pot prelua datele vechi, legate de vaccinarea copiilor

Medicii de familie avertizează asupra pericolului de întrerupere a vaccinării copiilor în cabinetele lor, odată cu punerea în funcțiune a noului Registru Electronic Național de Vaccinare, cel folosit pentru campania anti-COVID, anunță Agenția de presă Rador. Situația pare să fie prezentă la nivel național și este cauzată de lipsa istoricului de vaccinare al copiilor.

De asemenea, medicii trebuie să recupereze vaccinarea copiilor, care din diferite motive nu au fost imunizați în maternități. Cea mai mare problemă este, însă, faptul că nu există în program informații despre vaccinările anterioare, spune medicul de familie din Târgu Mureș, Ileana Mihăescu.

”RENVU, care este Registrul Național de Vaccinare în care noi am operat și am înregistrat toată activitatea vaccinală din cabinete, a funcționat bine până în 4 iulie, când a fost înlocuit de un program mult mai stufos, mult mai complicat pentru care nu a existat preluare de baze de date. Sunt o mulțime de lucruri care ni se pun nouă în spinare pentru a le rezolva. Inclusiv, dacă maternitățile nu au vaccin, de exemplu, pentru noii născuți sau nu pot să vaccineze, trebuie să recuperăm noi”, spune medicul de familie.

Această activitate, care a fost implementată cu circa 10 zile în urmă, dă mari bătăi de cap medicilor, mai ales că e perioadă concediilor, precizează Ileana Mihăescu.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...