G4Media.ro

Noul prefect de Timiș i-a convocat de urgență pe primarul Fritz și…

Noul prefect de Timiș i-a convocat de urgență pe primarul Fritz și președintele Consiliului Județean Nica pentru a discuta problema căldurii

Noul prefect al judeţului Timiş, social-democratul Mihai Ritivoiu, a anunţat că îi cheamă de urgenţă la discuţii pe primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, şi pe preşedintele Consiliului Judeţean (CJ), Alin Nica, pentru a discuta problema încălzirii abonaţilor în sistemul centralizat al Colterm, care se află în insolvenţă, şi pentru a vedea cum poate ajuta Guvernul la depăşirea acestei crize, până la ieşirea din iarnă.

„Sunt reprezentantul Guvernului în teritoriu, dar sunt şi reprezentantul cetăţenilor în ceea ce înseamnă relaţia cu statul. Timişoara traversează în această iarnă o criză de mari proporţii, a încălzirii centralizate, a Colterm, şi în acest context aş dori să-i invit de urgenţă, în măsura în care este posibil, pe primarul Timişoarei şi pe preşedintele Consiliului Judeţean Timiş la o discuţie pentru a vedea exact ce măsuri trebuie luate şi unde poate Guvernul să continue să intervină pentru a ieşi din iarnă. În această chestiune nu avem partide politice, ci avem strict interesul cetăţeanului şi dorinţa tuturor de a ieşi din iarnă cu bine”, a afimat Mihai Ritivoiu.

Prefectul de Timiş a subliniat faptul că România se confruntă cu „vremuri complicate”, criza facturilor la energie suprapunându-se pandemiei de COVID-19, dar şi în plan extern cu tensiunile din Ucraina. Pe lângă acestea, judeţul Timiş are şi o situaţie specială cu migranţii care încearcă zilnic să treacă ilegal frontiera.

„Mai avem şi disoluţia autorităţii de stat, care se poate percepe în ultimii ani tot mai evident, şi principalul meu obiectiv este să le redau cetăţenilor încrederea în instituţiile statului, dar să dau şi instituţiilor statului încrederea că vor fi respectate pentru a-şi putea exercita atribuţiile în slujba cetăţeanului”, a detaliat Ritivoiu.

Prefectul judeţului Timiş a menţionat că va avea o colaborare cu toate partidele politice, cu toate primăriile, cu Consiliul Judeţean şi cu societatea civilă pentru a transmite ideea actului de guvernare onestă şi în folosul cetăţenilor.

sursa: Agerpres.ro, Sursă foto: Colterm / Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Guvernul ar putea investi în noi capacități de producție, dar PSD și PNL doar fură, deci nu se va face nimic, totul e imagine.

  2. As vrea sa ii vad falimentari si închiși de tot.
    Cu banii pe care ii cheltuieste Colterm într-o luna pot subventiona achiziția de centrale de apartament pt toti beneficiarii.
    Să-i fie țărână ușoară!

  3. psd si pnl vor sa acapareze Timisoara prin intelegeri de tip mafiot, sfidand alegerile.
    Rusine sa va fie!