G4Media.ro

Noul Ford Puma și-a început producția în fabrica de la Craiova/ Este…

Noul Ford Puma și-a început producția în fabrica de la Craiova/ Este primul vehicul Ford hibrid asamblat în România

Noul SUV Ford Puma, inteligent și hibrid totodată, și-a început producția în fabrica ultramodernă de la Craiova, în România. Puma este unul din primele vehicule Ford care beneficiază de tehnologia mild-hybrid (mHEV): această hibridizare ușoară adaugă un alternator-demaror de 11,5 KW și o baterie de 48V la motorul pe benzină EcoBoost. Este și primul vehicul Ford hibrid asamblat în România, scrie publicația Motors Actu, citată de Rador.

Ford și-a sporit efectivele cu încă 1.700 de angajați și investește circa 200 de milioane de euro pentru a susține producția Puma, într-o investiție totală de aproape 1,5 miliarde de euro din 2008 la Craiova.

Acest nou mic SUV face parte din cele opt vehicule electrificate pe care Ford le comercializează în acest an în Europa. La începutul lui 2019, Ford a anunțat că fiecare nou model al mărcii va avea mai multe versiuni electrificate (mild-hybrid, hibrid, hibrid reîncărcabil sau 100% electric), oferind una din gamele electrificate cele mai complete din Europa.

10 vehicule hibride sau 100% electrice Ford prezentate până în 2024

În total, Ford intenționează să lanseze opt vehicule electrificate în acest an, ceea ce va contribui la vânzarea unui milion de vehicule electrificate în Europa până la sfârșitul lui 2022. Zece alte vehicule Ford hibride sau 100% electrice vor fi prezentate până în 2024.

Noul Puma prezintă informațiile într-un cockpit digital 100%. Ecranul LCD de înaltă definiție de 12,3 inci (1920 x 720 pixeli) (standard pe linia ST) poate fi personalizat în funcție de modul de a conduce și propune o experiență intuitivă. Inteligent, el beneficiază și de un portpbagaj inovator, Megabox, în care pot între doi saci de golf în poziție verticală.

La lansare, noul Puma va fi disponibil în 4 modele: Titanium (prezentat prima dată la salonul de la Frankfurt 2019) și ST-Line X, cu motorizări 1.0l EcoBoost mHEV 125 CP și 155 CP. Puma mHEV va fi comercializat începând de la 22.900 de euro cu finisări Titanium, cu motorizare 125 CP mHEV și cutie de viteze manuală în 6 trepte.

Fabrica de la Craiova va asambla pentru prima dată două vehicule în paralel pentru a răspunde cererii segmentului care cunoaște cea mai mare creștere din Europa.

Sursa: Motors Actu/ Rador/ Traducere: Gabriela Sîrbu/ Sursa Foto: auto-bild.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.