G4Media.ro

Noua strategie de dezvoltare a județului Cluj: „Va fi regiunea din România…

Foto: Cluj.com

Noua strategie de dezvoltare a județului Cluj: „Va fi regiunea din România cu cel mai ridicat nivel al calității vieții în 2050”

Consiliul Județean Cluj a inițiat procedura de consultare publică în vederea aprobării viitoarei Strategii de dezvoltare teritorială a Județului Cluj pentru perioada 2023-2030, parte integrantă a Planului de Amenajare a Teritoriului Județului Cluj (PATJ), anunță Monitorul de Cluj.

Strategia a fost concepută prin intermediul mai multor activități, în contextul Acordului de asistență tehnică încheiat între Județul Cluj şi Banca Mondială în vederea elaborării PATJ.

Conform propunerii de strategie, aceasta trebuie să se alinieze cu obiectivele Agendei teritoriale 2030, un program de acțiune care indică faptul că „județul Cluj va fi în anul 2050 regiunea din România cu cel mai ridicat nivel al calității vieții, precum și cea mai atractivă destinație pentru talente, antreprenori și investitori din teritoriul delimitat de principalele capitale central și sud-est-europene: Budapesta, Belgrad, Sofia, București și Kiev.”

De asemenea, acest document conține și o serie de obiective intermediare pe care județul Cluj trebuie să le atingă pentru anul 2030: PIB/locuitor egal cu media U.E., zero depășiri ale pragurilor maxime de poluare, acces în maxim 3 ore la toate Statele Membre UE, sub 1% din populație rezidentă în comunități urbane și rurale marginalizate, 80% grad de urbanizare și 3 miliarde de Euro absorbție de fonduri europene.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. „acces în maxim 3 ore la toate Statele Membre UE” – e foarte fain, dar majoritatea gospodăriilor din județul Cluj au toaleta în curte și. când te trece, alea 3 ore nu mai par așa puține. Ar trebui revizuite prioritățile in concordanță cu realitatea, nu cu răbufnirile complexelor provinciale ale satrapilor locali.

  2. Ce-ai baut Tise? Faci intrecere cu piticul? Care abereaza cel mai tare?

  3. Bravo clujenilor!
    Restul țării să se limiteze la stilul de viață tradițional: ciordit și pupat moaște.

  4. Au șanse mai mari Timișoara și Oradea.