G4Media.ro

Nouă membri ai unei familii, ucişi într-un atac israelian la Rafah /…

Sursa foto: SAID KHATIB / AFP

Nouă membri ai unei familii, ucişi într-un atac israelian la Rafah / Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu a declarat că este hotărât să lanseze un asalt asupra oraşului

Un atac israelian a omorât nouă persoane, dintre care şase copii, toţi membri ai aceleiaşi familii, vineri seara la Rafah, în sudul îndepărtat al Fâşiei Gaza, a anunţat Apărarea Civilă a acestui teritoriu palestinian, potrivit Agerpres.

„Nouă martiri, dintre care şase copii, au fost scoşi de sub dărâmături după ce avioanele de război israeliene au lovit o casă aparţinând familiei Radwan din Tal al-Sultan, în Rafah”, a precizat purtătorul de cuvânt al Apărării Civile din Gaza, Mahmoud Bassal, într-un comunicat transmis AFP.

Şase copii cu vârste cuprinse între un an şi 16 ani se numără printre morţi, precum şi două femei şi un bărbat, a informat spitalul Al-Najjar unde au fost internaţi.

În afara spitalului, un jurnalist al AFP a văzut rude care îi plângeau pe decedaţi şi se reculegeau în faţa unor saci mici mortuari de plastic şi albi. O femeie mângâia fruntea unui băiat mort în timp ce avioanele bubuiau deasupra capului.

„Oamenii dormeau liniştiţi”, a spus vecinul Abu Mohammed Ziyadah. „După cum puteţi vedea, nu erau luptători, nici măcar bărbaţi adulţi, cu excepţia capului familiei. Erau doar femei şi copii”, a declarat el pentru AFP la faţa locului.

La scurt timp după începerea războiului din Fâşia Gaza, la 7 octombrie, Israelul le-a cerut palestinienilor care trăiesc în nordul teritoriului să meargă în „zone sigure” din sud, cum ar fi Rafah.

Şase luni mai târziu, Rafah este ameninţat de o ofensivă terestră iminentă. Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu a declarat că este hotărât să lanseze un asalt asupra oraşului, unde spune că sunt concentrate patru batalioane ale mişcării islamiste palestiniene Hamas.

Dar ONG-urile şi un număr tot mai mare de ambasade străine se opun operaţiunii, temându-se că aceasta va provoca multe victime civile, în contextul în care 1,5 milioane de locuitori din Gaza, rezidenţi sau strămutaţi, se află în Rafah.

Purtătorul de cuvânt al Apărării Civile a subliniat că atacurile au lovit mai multe zone din Rafah în cursul nopţii, inclusiv cartierul Salam, unde o persoană a fost ucisă şi alte câteva rănite.

El a adăugat că armata a lovit o casă şi o grădiniţă. „A fost o noapte foarte grea pentru guvernoratul Rafah”, a spus el.

Loviturile israeliene şi ofensiva terestră asupra Fâşiei Gaza au ucis 34.049 de persoane, majoritatea femei şi copii, potrivit unui bilanţ provizoriu al Ministerului Sănătăţii al Hamas publicat sâmbătă.

Războiul a fost lansat ca represalii pentru atacul fără precedent al mişcării islamiste pe teritoriul israelian din 7 octombrie, care a ucis 1.170 de persoane, majoritatea civili, potrivit unui bilanţ AFP bazat pe datele oficiale israeliene.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

2 comentarii

  1. Caini de oameni

  2. Asta merita teroristii si familiile lor