G4Media.ro

Noua listă a statelor cu risc epidemiologic ridicat a fost aprobată și…

Noua listă a statelor cu risc epidemiologic ridicat a fost aprobată și intră în vigoare duminică: Grecia în zona galbenă, la limită de intrarea în lista roșie / Spania, Portugalia, Malta în zona roșie

Noua listă a statelor cu risc epidemiologic ridicat a fost aprobată joi de Comitetul Național pentru Situații de Urgență și va intra în vigoare duminică.

Grecia este prima pe lista galbenă, cu o rată de incidență COVID de 2,9 la mie, fiind foarte aproape să intre în zona roșie, care cuprinde țările cu rata de incidență mai mare sau egală cu 3 la mie.

Irlanda, Danemarca, Emiratele Arabe Unite se află, de asemenea, în lista galbenă.

În zona roșie sunt incluse 35 de state, între care Spania, Portugalia, Malta, Cipru, Olanda, Marea Britanie.

Lista completă poate fi consultată aici.

Potrivit hotărârii 43 a CNSU, din 1 iulie 2021, țările sunt clasificate în diferitele zone în funcție de rata de incidență COVID, astfel:

 • zona verde – rata de infectare mai mică sau egală cu 1,5 la mie
 • zona galbenă – rata de infectare între 1,5 și 3 la mie
 • zona roșie – rata de infectare mai mare sau egală cu 3 la mie

Zona verde nu presupune restricții la intrarea în România.

Pentru zona galbenă se impune carantina de 14 zile pentru persoanele care sosesc în România, excepțiile fiind: persoanele vaccinate anti-COVID cu schemă completă de cel puțin 10 zile, cele care prezintă un teste PCR negativ nu mai vechi de 72 de ore și cele care au fost infectate cu coronavirus în ultimele 180 de zile și nu mai devreme de ultimele 14 zile, copiii mai mici de 3 ani, persoanele aflate în tranzit.

Pentru zona roșie se impune carantina de 14 zile pentru persoanele care sosesc în România, excepțiile fiind: persoanele vaccinate anti-COVID cu schemă completă de cel puțin 10 zile și cele care au fost infectate cu coronavirus în ultimele 180 de zile și nu mai devreme de ultimele 14 zile.

Sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. Bună ziua!As dori sa stiu la cate zile se poate modifica culoarea unei țări?

  • Bună ziua

   Pe listă la 7 zile, dacă ne uităm la ultimele două actualizari şi se aplică începând cu noaptea de sâmbătă spre duminică.

 2. Da’ cum de tarisoara aia cu insula, Malta, izolata si cu reguli stricte, care nu voia sa accepte decât vaccinați pe teritoriul ei, ca sa vina turiștii să-i viziteze ariditatea, acea tara e in zona rosie?

  Adică, nu făceau pe nebunii ca vor doar turiști vaccinati, si a explodat mamaliga lor in toiul arsitei? Sa mai curețe filtrele de la aerele condiționate, că de-asta fac tot felul de infecții respiratorii.

  Apropo, in ultimii doi ani, nu s-au mai îmbolnăvit romanii de la curent: totul e covid!

 3. exista vreo asociatie a fostilor bolnavi de covid sau si a vaccinatilor ? as dona bani daca da guvernul in judecata !

 4. O prostie. Testul e mai corect decat vaccinarea, in conditiile in care se stie ca vaccinatii transmit la randul lor virusul. Ar trebui ca testul sa fie valabil si pentru zona rosie.

  • Este cea mai buna metoda ptr stoparea transmiterii ….testul negativ …vezi Israel…..aproape toti vaccinati dar fara folos…

  • Se schimba culoarea cum vor ei. 😂

 5. Vrăjeală! Scopul așa zisei pandemii este doar o limitare a drepturilor și libertăților oamenilor. Peste tot in Europa ( așa zisa democratică ) se constată o diminuare a încrederii populațiilor in politicieni. Ce s-au gândit politicienii ?! Hai sa cream o pandemie și pe urmă să creăm restricții. Mai de parte o limitare a drepturilor oamenilor. Eu nu zic că nu există covid, dar se exacerbează influenta acesteia asupra oamenilor.

 6. Pentru că de acolo nu se iasă (infectat)!