G4Media.ro

Noua insulină cu doză săptămânală a primit acceptul Agenției Europene pentru Medicamente…

Noua insulină cu doză săptămânală a primit acceptul Agenției Europene pentru Medicamente (EMA) / Numărul injecțiilor se va reduce într-un an de la 365, la 52

Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) a acordat autorizația pentru insulina săptămânală, prima din lume indicată pentru tratamentul diabetului la adulți, anunță Corriere della Sera.

Această inovație fără precedent, la 101 ani de la descoperirea insulinei, va avea un impact pozitiv asupra gestionării diabetului și poate schimba calitatea vieții pacienților, pentru că, într-un an, cele 365 de injecții se vor reduce la 52.

Acest lucru a fost anunțat de grupul farmaceutic danez Novo Nordisk. În prezent – reamintește compania – terapia cu insulină presupune ca pacientul să își administreze insulina cel puțin o dată pe zi, cu un impact care merge de la gestionarea terapiei în sine până la sfera socială, profesională și psihologică a persoanei cu diabet și a familiei acesteia.

Un aspect se referea în special la necesitatea de a monitoriza zilnic boala și de a planifica întreaga zi în consecință. Numărul de injecții poate fi un obstacol major în ceea ce privește calitatea vieții și aderența la terapie.

Datele arată că 50% dintre persoanele cu diabet zaharat care necesită insulinoterapie întârzie începerea tratamentului cu mai mult de doi ani, cu repercusiuni asupra gestionării bolii și a complicațiilor acesteia.

”În studiile clinice de fază 3, insulina săptămânală a dus la o reducere a glicemiei (măsurată ca modificare a hemoglobinei glicozilate HbA1c) în comparație cu insulina bazală zilnică, promovând controlul glicemic la persoanele cu diabet de tip 2. Bolile cronice netransmisibile sunt legate de stilul de viață și de contextul în care se trăiește, care are un impact și asupra calității relațiilor sociale”, subliniază Novo Nordisk.

„Aprobarea de către EMA a noii insuline cu doză săptămânală prefigurează o revoluție pentru persoanele cu diabet care urmează o terapie cu insulină. Reducerea frecvenței injecțiilor, prin simplificarea tratamentului, promite să îmbunătățească aderența terapeutică, permițând, în cele din urmă, un control mai bun al glicemiei. În plus, frecvența injecțiilor de insulină a fost întotdeauna una dintre cauzele vechii probleme a inerției terapeutice în diabetologie, deseori din cauza profesioniștilor și a pacienților care întârzie începerea tratamentului cu insulină, îngrijorați de complexitatea traseului de tratament”, susține profesorul Riccardo Candido, președintele Asociației Medicilor Diabetologi din Italia.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...