G4Media.ro

Noua doctrină maritimă a Rusiei, promulgată duminică de Putin, clasifică acțiunile SUA…

sursa foto: Dmitry LOVETSKY / POOL / AFP

Noua doctrină maritimă a Rusiei, promulgată duminică de Putin, clasifică acțiunile SUA și NATO drept amenințări la adresa securității

Noua doctrină maritimă a Rusiei, promulgată duminică de președintele Vladimir Putin prin decret, enumeră principalele amenințări la adresa securității naționale a Rusiei în oceane. Printre acestea – creșterea activității NATO și dorința SUA de a domina apele internaționale, relatează publicația rusă Kommersant.

Doctrina maritimă este un document programatic în baza căruia Marina Rusă își va realiza o strategie, pusă ulterior în aplicare prin diferite tactici.

Principalele provocări și amenințări la adresa securității naționale a Federației Ruse asociate cu apele internaționale sunt următoarele:

 • Cursul strategic al SUA pentru dominație în oceane;
 • Dorința Statelor Unite și a aliaților săi de a limita accesul Rusiei la resursele Oceanului Mondial;
 • Pretențiile teritoriale față de Federația Rusă ale unui număr de state;
 • Promovarea infrastructurii militare NATO până la granițele Federației Ruse;
 • Dorința Statelor Unite de a obține superioritatea covârșitoare a forțelor sale navale;
 • Conflicte armate pe teritoriile statelor cu acces la Oceanul Mondial;
 • Presiuni informaționale și militare asupra Federației Ruse pentru a reduce eficiența activităților sale maritime;
 • Eforturile unui număr de țări care vizează slăbirea controlului Federației Ruse asupra rutei maritime nordice;
 • Încercările de a modifica regimurile juridice existente ale spațiilor maritime;
 • Creșterea pirateriei.

De remarcat că multe dintre aceste amenințări nu există în mod real, precum pretențiile teritoriale față de Rusia ori împingerea infrastructurii militare NATO la granița cu Rusia.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

14 comentarii

 1. dementa e in floare. tot asa. mai aveti un pic si gata.

 2. Pfai ce-l mananca f..ul pe cracanel . Omul este spectacol, cumpara drone din Iran , are o rabla de armata si se tot da la urs fara bata. Rau este sa fii rupt de realitate

 3. În curând țările care vor permite cetățenilor să critice puterea fără sa ii bage la pârnaie ,vor fi declarate o amenințare la adresa sovieticilor,daca incep sa ceară și mujicii asemenea drepturi decadente? La fel și țările care le permit cetățenilor să păstreze economii in euro,țările care le permit cetățenilor să facă greva,sa ceară măriri salariale sau condiții mai bune de lucru,țările în care există o opoziție politica,țările care permit presei sa prezinte ca știre ceva real necoafat de propaganda….

 4. Alcoolicu delirant sef Poo’tin suge pw00l@

 5. Prea târziu tovarăși. Ați avut 30 de ani jumătate din Europa, bună parte din mările nordice și ați făcut rahatul praf. Mai bine v-ați îngriji de soldele marinarilor până n- o virează cu Potemkin spre Kremlin. Deocamdată folosiți soldați din republicile alea pe care le țineți în sărăcie , dar când or muri ăia..
  Ați luat-o pe drumul lui Hitler și până la urmă tot americanii or să vă scoată din rahat.

 6. Punctul trei e cel mai interesant: Pretențiile teritoriale față de Federația Rusă ale unui număr de state. Oare de ce ?

  • Statele foste colhozuri sovietice cand vor vrea să schimbe macazul catre UE și/sau NATO ,Rusia o să considere că UE si NATO au pretenții teritoriale față de Federația Rusă. Dragostea rusească față de celaveci este nemărginită, nu expiră si intodeauna este unilaterală.

 7. So bo lanul opa rit mai are acum ultimile zbateri.Nu apuca Craciunul pe vechi.

  • @,evident esti afectat de lipsa xanaxului si a valiumului din farmacii. Evident ca in cazuri psihiatrice grave,faptul ca ceva a ajuns pe youtube e dovada clara ca e real🤣🤣🤣🤣.
   Acum ca am ras la glumele tale involuntare,daca va incepe un razboi nuclear cel mai sigur lucru din lume este ca Sua va fi ultima afectata(are scuturi antiracheta si silozuri nucleare in orice coltisor din lumea asta). China si Rusia si cam toata Europa si Asia vor fi vaporizate pana sa ajunga o singura incarcatura nucleara pe teritoriul SUA. Nu mai pune botu’ la propaganda,realitatea e ca Rusia si China si Coreea de Nord exagereaza potentialul lor nuclear(impotriva acordurilor antinucleare) ,Sua nu poate recunoaste arsenalul lor nuclear tocmai din cauza acordurilor antinucleare.

 8. Am văzut profeții postate de creștini americani, pe YT, în care aceștia afirmau că li s-au transmis mesaje vizuale de Sus, de la Cel ce a ales pe Yisrael, cum că SUA va fi distrusă nuclear, de Rusia și China.
  (YouTube fiind domeniu public evident că ceea ce a fost postat acolo este tot public – și nu sunt invențiile comentatorului).

  Apoi, în Noul Testament/Biblia, la Cartea Apocalipsa cap. 18 – este Biblie postată online, oricine poate deschide instant și citi pasajele – e scris, că Babilonul va fi nimicit „într-o singură zi” și că toți împărații pământului, toate națiunile vor jeli distrugerea lui.
  Iar despre domnul Roșului este scris că va deveni Căpetenia multor popoare, ba chiar va porni împotriva poporului ales – moment în care și lui, îi va veni pieirea (de data aceasta, de Sus). Și ateii – vor crede. Dar prea târziu.

 9. Da’ce e aia marina rusă? Au doctrină nu marină
  SUA – 11 portavioane operaționale
  GB – 1
  FRANȚA – 1
  SPANIA-1
  ITALIA – 1
  RUSIA – 1
  De cind mă rog are Rusia veleități de putere maritimă, ca se pare că nici putere continentală nu mai este ? Doctrina asta e doar propaganda pt. iobagimea lor, să creadă în continuare că
  Rusia e „stapina mărilor”.
  Dacă guvernele noastre de la Năstase încoace ar fi echipat fregatele și ar fi reparat Delfinul ne-ar fi durut în C. R de ruși cu marină și doctrină cu tot.

  • De acum incepe suprematia,de mult timp asteptau sovieticii sa nu mai aiba acces la tehnologia decadenta si sa isi formeze o flota de veliere care folosesc Garmin pentru navigatie,de l-ar face gelos pana si pe Iulius Cezar care acum 2000 de ani folosea sextantul pentru navigatie.

  • Italia are 2, mai refresh !

 10. fraieru a uitat sa spuna de sprematia americana absoluta a microcipurilor, satelitilor , dronelor invizibile si tehnologiilor care folosesc AI…😂🤣😂🤣😂🤣…economia rusiei se prabuseste in doi ani fara tehnologie vestica☝️☝️☝️☝️☝️☝️