G4Media.ro

Noua destinație preferată de sute de mii de ruși: Daghestan, o republică…

Noua destinație preferată de sute de mii de ruși: Daghestan, o republică săracă din munții Caucazului, împărțită în 30 de etnii

Daghestan, o republică autonomă cu 3 milioane de locuitori, împărţiţi în 30 de etnii, situată în regiunea muntoasă a Caucazului, a devenit de mai bine de un an una dintre cele mai populare destinaţii turistice pentru ruşi, scrie Info Sud-Est.

Suspendarea zborurilor către Turcia, restricţiile impuse la intrarea în majoritatea statelor Uniunii Europene, carantina statelor asiatice turistice (Thailanda, între ele) dar şi veniturile din ce în ce mai modeste ale majorităţii ruşilor au transformat un teritoriu de 50.000 de kilometri pătraţi, vecin Ceceniei, zguduit de insurgenţă islamistă şi războaie civile până acum câţiva ani în cea mai dinamică piaţă turistică din Federaţia Rusă.

Dacă în 2019 în hotelurile şi pensiunile din Daghestan au fost cazaţi 620.000 de turişti iar în 2020 peste 800.000, în primele luni ale lui 2021, şi în special în vacanţa de 10 zile de la începutul lunii mai, decisă de preşedintele Vladimir Putin, în republica din Caucaz au sosit aproximativ 500.000 de persoane.

Cotidianul moscovit de limbă engleză „The Moscow Times” scria la 4 mai că pe aeroportul din Mahacikala, capitala Daghestanului, zborurile dinspre şi spre Federaţia Rusă sunt rezervate până la sfârşitul verii. Nicăieri în republică, mai scrie ziarul, nu se găsesc locuri de cazare în pensiuni şi hoteluri. În decembrie 2020, şeful agenţiei naţionale ruse de turism (de stat) a desemnat Daghestanul drept una dintre puţinele regiuni care au înregistrat o creştere turistică majoră.

Republica autonomă Daghestan a fost confruntată, după dizolvarea URSS, cu războaie civile între grupurile islamice radicale şi trupele ruse, cu nenumărate atentate teroriste şi cu disiparea autorităţii civile.

Una dintre cele mai sărace regiuni ale Federaţiei Ruse, Daghestan nu dispune nici de infrastructură modernă şi nici de o economie performantă. Ruşii constituie aici doar 4% din totalul populaţiei iar comunităţile etnice sunt supuse mai degrabă regulilor de clan decât celor stabilite de legislaţia de la Moscova.

Abia în 2017 Aleksandr Bortnikov, directorul serviciului de securitate internă al Federaţiei Ruse, FSB, a anunţat oficial „lichidarea” ultimilor militanţi islamişti din Daghestan.

Citește articolul integral pe Info Sud-Est.

sursa foto: Pixabay/ Виктория Заскалько

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Romanii prefera inca sa verse sume imense da bani in economiile altor state cumparind servicii turistice in afara Romaniei …..
  Fudulia si prostia i-a cuprins pe multi …..

  • @Adrian Popescu – Si eu care credeam ca, intr-o viata de om, cei carora le plac calatoriile doresc sa vada si altceva, nu numai tara natala… Pai mai, omule, nu e normal asa? Sa te duci sa vezi si alte locuri din lumea asta minunata, iar altii sa vina sa vada locurile in care te-ai nascut tu?

  • Ai rămas cu mintea ceaușistă, @Popescule
   Sper că-ți faci toate concediile la Murighiol și că nu găsești plăceri prin țări străine.

 2. Excelent. Sa stea acolo la ei in URSS si sa ne lase pe noi in pace. Eram satul de rusii grobieni pe care ii gaseai peste tot – cum de primeau toti viza? – in toate statiunile si tarile civilizate din Europa.

 3. 800 de mii de turisti in Daghestan?
  Serios, e o performanta. Caucazul e magnific, mult peste latrina numita Litoral.
  La noi cand vin atati turisti straini?

 4. @ Kafka

  Eu am reusit sa vizitez plaiurile romanesti in proportie de cca 20 % . Sint asa de multe locuri frumoase ca nu imi va ajunge viata in trup sa le vad .
  Nu consimt sa duc rodul muncii mele strainilor ( de neam si de credinta ). Nu consimt sa particip la crearea de PIB al altui popor .
  Ce este normal pe lumea asta se afla scris in Sfinta Scriptura . Restul sint interese meschine si pofte nesabuite .
  Pentru mine lumea asta este frumoasa . Minunata poate fi numai lumea cealalta .
  Eu nu m-am nascut ; am fost nascut .

 5. @ CICos

  Daca spui dumneata ca am ramas cu mintea ceausista asa o fi ….
  Mi-as face toate concediile la Murighiol dar nu am posibilitatea . E prea departe .
  In fapt mi-as face toate concediile in statiunile balneoclimaterice din Romania . Pe rind .
  Doar ca , iarasi , nu am posibilitatea si in multi ani nu mi-am luat concediu .
  Eu nu gasesc placeri cam niciunde ( mai ales ca nu le caut ) . Nu ma intereseaza placerile . Ma intereseaza bucuriile . Probabil stiti care este diferenta …..