G4Media.ro

Nou schimb de replici între preşedintele Columbiei și Netanyahu: Să lansezi bombe…

sursa foto: Facebook/Gustavo Petro

Nou schimb de replici între preşedintele Columbiei și Netanyahu: Să lansezi bombe asupra unor oameni nevinovaţi nu te face erou / Israelul nu va primi lecții de la un susținător antisemit al Hamas. Să vă fie rușine

Premierul israelian Benjamin Netanyahu şi preşedintele columbian Gustavo Petro au făcut din nou schimb de replici pe reţelele de socializare, la o săptămână după ce Bogota a rupt legăturile diplomatice cu Israelul din cauza războiului împotriva Hamas în Gaza, transmite News.ro.

Într-o postare pe X, fostul Twitter, adresată lui Netanyahu, Petro scrie: „Lansarea de bombe asupra a mii de copii, femei şi bătrâni nevinovaţi nu te face un erou. Rămâi alături de cei care au ucis milioane de evrei în Europa”.

„Un genocid este un genocid, indiferent de religie. Încercaţi măcar să opriţi masacrul”, adaugă el.

Vineri, Petro a cerut Curţii Penale Internaţionale (CPI) să emită un mandat de arestare pe numele lui Netanyahu. El a criticat în repetate rânduri acţiunile Israelului în Gaza, refuzând să condamne atacul Hamas din 7 octombrie – în care au fost ucise aproximativ 1.200 de persoane şi 252 au fost luate ostatice, majoritatea civili. La doar trei zile după masacru, el a comparat înalţi oficiali israelieni cu nazişti germani, informează Times of Israel.

Comentariile preşedintelui columbian de duminică dimineaţă urmează unui tweet al lui Netanyahu de sâmbătă seară, în care acesta a scris: „Israelul nu va primi lecţii de la un susţinător antisemit al Hamas, o organizaţie teroristă care a masacrat, violat, mutilat şi ars de vii 1.200 de oameni nevinovaţi la 7 octombrie. Să vă fie ruşine, domnule preşedinte Petro!”

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...