G4Media.ro

Nou record de morți COVID-19 în 24 de ore, în SUA

Nou record de morți COVID-19 în 24 de ore, în SUA

Statele Unite de deplâns marţi un nou record de decese într-o zi cu peste 3.930 de morţi, potrivit datelor raportate de universitatea americană Johns Hopkins, notează AFP, citată de Agerpres.

În acelaşi interval, ţara a înregistrat peste 250.000 de noi contaminări, potrivit unui bilanţ întocmit de AFP pe baza datelor afişate de universitatea cu sediul la Baltimore, statul Maryland. la ora locală 20.30.

Numărul persoanelor spitalizate este, de asemenea, unul din cele mai mari de la începutul pandemiei, cu peste 131.000 de pacienţi internaţi din cauza COVID-19, au indicat datele Covid Tracking Project.

Situaţia este deosebit de preocupantă în sudul şi vestul ţării.

Copleşite, serviciile de urgenţă din Los Angeles au început să raţionalizeze oxigenul şi paturile, cerându-le ambulanţierilor să nu mai transporte la spital unii pacienţii în stop cardiac cu şanse aproape nule de supravieţuire.

Precedentul record de decese într-o zi a fost înregistrat în urmă cu şase zile, cu peste 3.920 de morţi.

Statele Unite se confruntă din toamnă cu o recrudescenţă spectaculoasă a pandemiei. De la sfârşitul lui noiembrie, numărul de morţi zilnice a crescut dramatic, depăşind sistematic în prezent 2.000, chiar 3.000 de decese în 24 de ore (cu excepţia weekendurilor, când sunt luate în calcul mai puţine date din teritoriu).

După petrecerile de sfârşit de an, este de aşteptat ca situaţia să se agraveze.

Statele Unite, unde restricţiile depind de autorităţile locale, se bazează pe campania de vaccinare, care a început la jumătatea lui decembrie, pentru a pune capăt pandemiei. Deocamdată, numai 2% din populaţie a fost acoperită, cu 4,8 milioane de persoane primind o injecţie.

Marţi, preşedintele ales, Joe Biden, care va depune jurământul pe 20 ianuarie, a discutat cu viitoarea echipă însărcinată cu criza sanitară. „Un anumit număr de opţiuni” pentru a accelera distribuirea vaccinurilor au fost discutate, în special posibilitatea de „a spori rolul guvernului federal”, a precizat un comunicat.

sursa foto: Pexels

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Evident trump e de vina.

    • Mai ales in California, inca un „model” in primavara lui 2020 care a dat in brinci in toamna-iarna.
      Ca de si ei ca si altii, n-au inteles cum functioneaza treaba, daca nu lasi virusul sa reduca din masa infectabililor atunci cind nu are conditii bune de raspindire si poate fi tinut sub control (primavara si vara), cind conditiile devin propice pentru raspindire (toamna si iarna) carcalacele isi face de cap.
      Exemplele acestei politici gresite sint multe si in Europa, dar orbetii sint orbeti. Cum orbeti sint majoritatea si cu „strategia” de vaccinare.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.