G4Media.ro

Nou focar COVID-19 în Galați: Două secții ale Spitalului Județean au fost…

Nou focar COVID-19 în Galați: Două secții ale Spitalului Județean au fost închise, după ce mai multe cadre medicale au fost depistate pozitiv

10 noi cazuri de infectare cu COVID-19 în rândul cadrelor medicale au închis două secții ale Spitalului Județean din Galați, transmite Viața Liberă.

Cadrele medicale fac parte din mai multe secţii, dar două – Cardiologie şi Chirurgie generală 2 – au fost cele mai afectate, aceste secţii fiind deja închise pentru pacienţi. Mai mult, atât cadrele medicale, cât şi pacienţii din cele două secţii vor fi testaţi, iar pacienţii care vor avea teste negative şi nu reprezintă urgenţe vor fi externaţi mai transmite sursa citată.

Focarul din Spitalul Judeţean a fost confirmat de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Galaţi, care face şi o anchetă epidemiologică pentru identificarea tuturor contacţilor celor confirmaţi cu coronavirus. „Vorbim de un focar la Spitalul Judeţean. Sunt două secţii, într-una sunt cinci cadre şi în alta sunt trei cadre. În momentul de faţă, ancheta epidemiologică este în curs de desfăşurare, tot personalul medico-sanitar şi de îngrijire, alături de pacienţi, intră în testare. Cei pozitivi vor fi transferaţi în spitalele-suport. În continuare, pacienţii care se află în cele două secţii vor fi din nou testaţi, se va efectua dezinfecţie terminală, secţiile se vor închide pe perioada dezinfecţiei, iar contacţii vor fi monitorizaţi prin medicii de familie”, a declarat, pentru ziarul Viața Liberă, Liliana Iordăchescu, purtătorul de cuvânt al DSP Galaţi.

Conform datelor raportate joi, județul Galați a ajuns la 937 cazuri COVID-19.

Citește articolul complet pe Viața Liberă

sursa foto: Florina Raicu

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Epidemia de COVID-19 a scos la lumina uriasa problema a spitalelor romanesti: incompetenta.
    Fara indoiala, sistemul de sanatate romanesc are cei mai prost pregatiti medici din Europa.
    Cei buni, cei care stiu meserie au plecat demult.

  2. Nu cred ca sunt bune testele. Vedem din poza ca le face un belemist nespalat.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.