G4Media.ro

Norvegia: Vor fi reimpuse mai multe măsuri de semi-izolare, printre care închiderea…

Sursa Foto: G4Media.ro

Norvegia: Vor fi reimpuse mai multe măsuri de semi-izolare, printre care închiderea restaurantelor și magazinelor mai puțin esențiale

În capitala Norvegiei, Oslo, vor fi reimpuse mai multe măsuri de semi-izolare, între care închiderea restaurantelor şi a magazinelor neesenţiale, în faţa creşterii numărului de cazuri de infecție cu noua tulpină engleză, a anunţat duminică primarul capitalei norvegiene, conform Agerpres, care citează AFP.

Măsurile, care se aplică de marţi până cel puţin la 15 martie dar vizează pentru moment doar municipalitatea Oslo, includ şi o recomandare pentru evitarea întâlnirilor şi a vizitelor la domiciliu, precum şi noi restricţii în școli.

În cadrul unei conferinţe de presă, primarul din Oslo, Raymond Johansen, le-a cerut locuitorilor să facă acest nou efort. „Ştiu că cer mult”, a spus el, descriind situaţia drept o „izolare socială” pentru a reduce nivelul de contagiune.

În plus faţă de măsurile în vigoare în Norvegia, Oslo a aplicat deja o semi-izolare la sfârşitul lunii ianuarie după detectarea unui focar al tulpinii engleze într-o localitate vecină, dar măsurile au fost ridicate.

Tulpina engleză reprezintă de acum mai mult de 50% din cazurile depistate, potrivit autorităţilor locale

Sursa Foto: G4Media.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. in fotografie observam o coada facuta in fata unui magazin de tigai. era promotie si norvegienii s-au inghesuit sa prinda reducerile. de aia se inchid magazinele acum 🙁

    • Gresit, cei de la coada nu erau norvegieni, erau romani care stateau pt. promotie la tigai, la magazinul norvegian :D!