G4Media.ro

Din cauza Rusiei mai agresive, Norvegia anunță că va aloca anul acesta…

Sursa foto: Wikimedia Commons /

Din cauza Rusiei mai agresive, Norvegia anunță că va aloca anul acesta 2% din PIB pentru apărare / Oslo intenționa să atingă obiectivul în 2026

Norvegia intenţionează să majoreze anul acesta bugetul apărării la 2% din produsul intern brut, a declarat joi premierul Jonah Gahr Stoere, citat de agenția Reuters, potrivit Agerpres.

„Situaţia politicii de securitate este gravă. Trebuie să trăim alături de o Rusie mai periculoasă şi mai imprevizibilă, probabil mult timp”, a spus şeful guvernului de la Oslo.

El s-a întâlnit în cursul dimineţii în parlament cu liderii partidelor politice rivale pentru a discuta planul pe termen lung privind forţele armate ale Norvegiei.

Obiectivul naţional era până acum atingerea nivelului de 2% din PIB pentru apărare abia în 2026, reaminteşte Reuters.

În acest moment, 11 dintre cele 31 de state membre ale NATO depășesc pragul de 2% din PIB pentru apărare, potrivit datelor publicate de Statista.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Pana la urma e obiectivul NATO sau Trump? Ca atunci cand o spune Trump nu e normal…e santaj, cand o spun cu totii, e ok? De voie de nevoie…Trump cred ca e in extaz cand vede totusi aceste investitii. Sa nu uitam ca un NATO puternic = SUA si mai puternica!

  2. Tot din cauza agresiunii ruzziei, a cerut si Obama imediat in 2014 cand s-au intalnit cu totii dupa invadarea ruzziei asupra crimeei. Sa nu uitam ca Obama alaturi de membrii NATO au stabilit acest 2% minim, nu Trump a fost primul!

  3. 2% este prea puțin! Un 4% ar reuși să il descumpănească pe D e m e n t înainte de a ataca NATO. Să nu uităm ca Rusia are 40% din PIB investiți in atac.