G4Media.ro

Noile programe școlare pentru liceu vor fi publicate „foarte curând”. Sunt mai…

Noile programe școlare pentru liceu vor fi publicate „foarte curând”. Sunt mai multe variante – anunță secretarul de stat din Ministerul Educației / Sorin Ion: Sperăm ca lucrurile să se îndrepte în semestrul II și să se facă școala față în față

Noile programe școlare pentru liceu, care trebuie să se aplice la clasa a IX-a de anul școlar viitor, vor fi publicate “foarte curând”, a declarat pentru Edupedu.ro secretarul de stat responsabil cu învățământul preuniversitar. Numit miercuri în această funcție, după demisia Luminiței Barcari, Sorin Ion a precizat pentru Edupedu.ro că și în ceea ce privește curriculumul de liceu “sunt mai multe variante” care vor fi lansate în dezbatere publică.

Amintim că Ministerul Educației trebuie să aplice, începând cu anul școlar 2021-2022, o nouă programă școlară și la liceu. Înnoirea curriculară a ajuns în prezent la clasa a VIII-a, iar ceea ce vor învăța elevii la liceu trebuie să fie în concordanță cu ceea ce știu din gimnaziu. Nici până acum, însă, cu un an înainte de aplicare, proiectele de programe școlare nu au fost lansate în dezbatere.

Contactat de Edupedu.ro, Sorin Ion, noul secretar de stat din Ministerul Educației, a declarat că “programele școlare pentru liceu reprezintă prioritatea Ministerului Educaței în acest moment și ne aflăm cu ele aproape de finalizare. Cred că foarte curând ele vor fi publicate. Sunt mai multe variante“.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Evident, programele vor fi simplificate la extrem, iar elevi ivor avea doar carti de colorat

  2. Nu mai spera nimic, domnule Sorin Ion! Se va face școală on line, până prin martie 2021, pentru că, până atunci, vom fi în stare de urgență! Vine valul trei, apoi patru…

    • Odata ce instanta din Iasi va acorda castig de cauza celor care doresc scoala fata in fata, procesul avand o solutie in prima instanta in acest sens, ei bine, din acel moment guvernul va trebui sa renunte la scoala on-line, indiferent de starea de urgenta si numarul valului.
      Pentru aceasta situatie se pregateste ministerul Educatiei. Poate ai aflat ca profesorii vor fi vaccinati in prima linie alaturi de medici, insa profesorii romani vor fi mult mai reticenti, garantez.

  3. Dacă nu se vor face testări periodice în școli n-are decât dl. Ion să facă el școală față în față.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.