G4Media.ro

Noile planuri-cadru cu un număr redus de ore vor fi puse în…

Noile planuri-cadru cu un număr redus de ore vor fi puse în consultare publică în ianuarie, a anunțat Monica Anisie

„Abia în ianuarie putem să vedem primii pași de consultare publică pentru planurile-cadru” noi, conforme legii care a redus numărul de ore de școală. Anunțul a fost făcut de ministrul Educației, care a declarat la Realitatea TV că “săptămâna viitoare va trebui sa realizăm împreună cu specialiștii din cadrul Ministerului Educației și cu partenerii noștri sociali un calendar clar”.

Amintim că legea care prevede, începând cu anul școlar următor, 20 de ore/săptămână în medie pentru clasele I-IV, 25 de ore săptămânal pentru elevii de gimnaziu și 30 pentru liceu, ceea ce înseamnă reduceri cu cel puțin 5 ore/săptămână la gimnaziu, a fost promulgată pe 18 noiembrie de președintele Klaus Iohannis.

“Există deja o lege. Legea este lege și trebuie aplicată. Ea scade numărul de ore. Trebuie să aplicăm legea, de aceea am anunțat deja că trebuie, prin consultare publică, să realizăm noile planuri-cadru. Stabilim disciplinele și numărul de ore și după aceea stabilim grupurile de lucru pentru noile programe”, a declarat Anisie.

 

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. La Romana, in Aula ASE_ul se vor servi cafea calda si pateuri la pauza de la ora 10:30, a dezbaterilor publice cu invitati de marca din mediul academic. Intrarea libera, spuneti un nume si un prenume, declarati ca reprezentati o institutie, semnati si, oricum nu verifica nici dracul.

  2. La lege scrie că în ciclul primar clasele nu pot depăși 25 de elevi, și asta in situații excepționale. Normal maximum 20. Cum face dna ministru sa aplice legea? Întreb pentru că nici dl. Funeriu nu a știut să răspundă și nici să o aplice.

    • mai scrie si ca ar trebui ca toti elevii sa invete dimineata, nu in schimburi si cu iesire la ora 19:00 de la scoala 🙂

  3. Nu am argumente, doar senzatie, dar nu stiu de ce n-am increderea in cucoana asta! O percep la polul opus fata de Violeta Alexandru, de exemplu.

  4. Este imperios necesar să se aplice legea, care va face mult rău cadrelor didactice, dar legea nr. 1 prevede 6% din PIB la educație. Se aplică? Trebuie totul făcut ,,de îndată”! În vară veți primi 6% voturi!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.