G4Media.ro

Noii recruți din armata Norvegiei trebuie să poarte lenjeria de corp folosită…

Noii recruți din armata Norvegiei trebuie să poarte lenjeria de corp folosită de cei care au terminat serviciul militar din cauza crizei de aprovizionare

Noii recruți din armata Norvegiei trebuie să poarte lenjeria de corp folosită de cei care au terminat serviciul militar din cauza crizei de aprovizionare, scrie Washington Post.

Planul inițial presupunea ca măsura să fie una voluntară, adoptată doar de cei care alegeau asta din cauza întârzierilor de livrare cauzate de pandemia COVID-19. Ulterior, însă, autoritățile au impus ca cei care termină serviciul militar să-și predea echipamentele care urmau să fie spălate și reutilizate de generațiile următoare, a transmis postul norvegian NRK citat de Washington Post.

Norvegia este o țară membră NATO care împarte granița de nord cu Rusia și care a introdus serviciul militar obligatoriu atât pentru bărbați, cât și pentru femei în 2015. Aproximativ 8.000 de recruți finalizează serviciul militar în fiecare an, serviciu care durează, în general, între 12 și 19 luni.

Până de curând, recruților le era permis să-și păstreze lenjeria de corp, șosetele, cizmele, fesurile sau tricourile pe care le foloseau în timpul armatei.

Purtătorul de cuvânt al Forțelor Armate, locotenent-colonelul Vegard Norstad Finberg, a declarat publicației Apărării că articolele de îmbrăcăminte sunt spălate, iar calitatea acestora este verificată pentru ca cele vechi sau uzate să fie aruncate, însă cele cu daune minore să fie reparate.

Ministerul norvegian al Apărării nu dat curs solicitărilor de puncte de vedere venite din partea presei.

Eirik Sjøhelle Eiksund, un purtător de cuvânt al sindicatului Apărării, a declarat pentru NRK că reutilizarea hainelor a fost „problematică”, dar că lipsa de îmbrăcăminte face și ca soldații să poarte șosete de lângă pline de găuri, după ce acestea se uzează excesiv în timpul serviciului militar pentru că recruții primesc o singură pereche.

sursa foto: Facebook/ Defence and Intelligence Norway

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

12 comentarii

 1. marea minune norvegia cu fonduri suverane samd nu e capabila sa isi croiasca nadragi

 2. Las ca hipseterimea rezist inca se inchina la inghetatii astia.

  • Inghetatii aia cheltuie banii pe gloanțe nu pe chiloți. Sa aibă cu ce să ciuruiască chiloții rușilor când o să da iama la smântâna norvegiană.

 3. Trebuia sa le Vândă la noi pe bani mulți, ca noi cumpărăm ptr înzestrare toate rufele la alții

  • “Nouă”, nu “la noi”
   “Altora”, nu “la alții”

   In rest comentariul e cât se poate de adevărat 😉

 4. Bună băieți! Mâine schimbați lenjeria!
  Uraaa!
  ÎNTRE VOI, BINEÎNȚELES!

 5. 😁😁😁
  Li-se apleacă dacă poartă AZP-urile refolosite?

 6. Era o vreme cand in brava armata romana asta era o chestiune indubitabila, la fel ca si umplutul cu furca a paielor in salteaua proaspat eliberata de cei dinaintea ta.

 7. Mulți comentează, dar n-au habar că armata română n-a avut aceste accesorii în depozite…. NICIODATĂ!