G4Media.ro

Noi tensiuni Chișinău – Tiraspol: Un moldovean s-a înecat în Nistru, în…

Noi tensiuni Chișinău – Tiraspol: Un moldovean s-a înecat în Nistru, în timp ce era fugărit de grănicerii transnistreni

Un cetățean moldovean de 47 de ani s-a înecat în fluviul Nistru, marți, în timp ce încerca să scape de o patrulă formată din patru grăniceri transnistreni. Omul, originar din satul Răscăieți, raionul Ștefan Vodă (sud -n.r.), ieșise la pescuit cu un coleg de 43 de ani și au ajuns cu o barcă improvizată în apropierea malului stâng al Nistrului, controlat de forțele regimului separatist din regiunea transnistreană.

Aceștia au fost somați de către granicerii transnistreni să vină la mal. Bărbații s-au speriat și au sărit din barca făcută dintr-un pneu de tractor, în încercarea de a înota spre malul drept. Doi dintre grănicerii transnistreni au primit ordin să sară în apă după ce doi și să îi prindă. Ajuns pe malul drept, bărbat de 43 de ani a constat că prietenul său zăcea pe malul stâng al Nistrului, înconjurat de patrula de grăniceri transnistreni care încercau să-l resusciteze, relatează TV 8. Anunțul despre moartea bărbătului a fost făcut de un lucrător al miliției transnistrene.

În acest context, Biroul politici de reintegrare din cadrul Guvernului Republicii Moldova a anunțat că s-a autosesizat și a cerut informații detaliate pe acest caz de la reprezentantului politic al Tiraspolului în procesul de negocieri pentru reglementarea transnistreană.

„Oficialii de la Chișinău au cerut elucidarea circumstanțelor, în contextul în care corpul neînsuflețit al persoanei a fost transportat pe malul stâng al Nistrului de către colaboratori ai așa-numitelor structuri de forță din regiune, inclusiv cu cererea de a fi transmis neîntârziat organelor de drept abilitate și rudelor apropiate”, se precizează într-un comunicat al Biroului de reintegrare.

Subiectul va fi discutat în cadrul ședinței de joi a Comisiei Unificate de Control din care fac parte reprezentanții Chișinăului, Tiraspolul și cei ai Rusiei. Chișinăul a notificat despre acest caz și reprezentanții internaționali al formatului „5+2” de negociere în dosarul transnistrean.

Foto: Fotografie simbol cu fluviul Nistru din Republica Moldova. Sursa/Madalin Necsutu

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Eu tot nu înțeleg de ce era fugărit, îi luase granicerul nevasta și era persecutat civil sau politic, o situație de cotor în măduvă, poate au furat erau derbedei, avem și noi peste tot

  2. Ce e peste Nistru e al Rusiei, cum si ce e peste Prut sau peste Dunare e al Romaniei!

  3. Nu exista graniceri transnistreni pentru ca transnistria nu are granite. Poate vreti sa spuneti pandari.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.