G4Media.ro

Noi secretari de stat propuși de Alianța USR PLUS pentru pozițiile care-i…

Noi secretari de stat propuși de Alianța USR PLUS pentru pozițiile care-i revin în cadrul ministerelor

Alianța USR PLUS anunță că a lansat propunerile de secretari de stat și subsecretari, pentru pozițiile care îi revin în cadrul ministerelor din Guvernul Cîțu, în urma negocierilor din cadrul coaliției de guvernare.

În zilele următoare, Alianța USR PLUS va definitiva lista de propuneri pentru toate pozițiile de demnitate publică.

Pentru ocuparea funcțiilor politice care au revenit USR PLUS în urma negocierilor din coaliție, conducerea USR PLUS a lansat la începutul lunii ianuarie un apel de candidaturi, deschis atât membrilor de partid, cât și experților din afara partidului, pentru a alege cei mai buni oameni în funcții publice.

Au fost nominalizate următoarele persoane:

Iulia Popovici – Secretar de stat Ministerul Culturii
Radu Szekely – Secretar de stat Ministerul Educației
Adrian-Ștefan Cârstea – Secretar de stat Ministerul Sportului și Tineretului
Vlad Sinca – Secretar de stat Ministerul Energiei
Mihai Sandu – subsecretar de stat Ministerul Afacerilor Externe

Iulia Popovici este critic și curator de artele spectacolului, expert în programe culturale românești și europene, autoare de cărți despre sectorul cultural independent, iar în 2016 a fost consilier al ministrului Culturii Corina Șuteu. Este unul dintre fondatorii ATIC (Asociația Trans-sectorială a Independenților din Cultură), organizație de advocacy și asistență pentru lucrătorii culturali independenți. În ultimii 15 ani, a fost redactor al revistei „Observator cultural”.

Radu Szekely este fondatorul Școlii Finlandeze de la Sibiu cu o experiență de peste 20 de ani în educație, din care 15 ani în sistemul de educație finlandez. Experiența în educație a dobândit-o atât la firul ierbii, cât și la nivel de elaborare și evaluare de politici educaționale. Din 2007 este expert consultant al Comisiei Europene, în domeniul Educație și Cultură și în domeniul Tineret și Cercetare.

Adrian-Ștefan Cârstea este absolvent al Universității Politehnica București și de 15 ani antreprenor, pasionat de sport. În urmă cu patru ani a decis că este momentul să se implice în schimbarea modului în care se face politică în țara noastră, intrând în partidul Uniunea Salvați România, filiala Argeș.

Vlad Sinca este economist cu o experiență de zece ani în domeniul energiei, în poziții de management la diferite companii. A devenit membru USR în 2018 și a contribuit la programul de guvernare al USR PLUS în domeniul energiei.

Mihai Sandu este membru USR din 2018 și se bucură de o experiență și expertiză bogată în domeniul politicii externe. A fost Consilier în Administrația Prezidențială și Expert în Parlament și în Ministerul Afacerilor Externe, are două facultăți și un masterat absolvite și un doctorat în an terminal în domeniul științelor politice.

Sursa Foto: USR PLUS/DacianCiolos si Dan Barna

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

11 comentarii

 1. Păi haideți mă, dracului, mai repede, că din cauza voastră nu poate face Cîțul bugetul!

 2. Bode si-a adus si el secretara de la fostul minister si a numit-o secretar de stat la MAI.Cred ca poate fi facut bugetul.

 3. Se mișcă și cei de la USR …. Din păcate mai multă vorbărie , fapte ioc. Mă așteptam să fie mai activi nu să o tot lălăie.Au primit ministere de mare vizibilitate și tot vorbesc ce vor face. M-au dezamăgit până acum. Fapte nu vorbe. Aveți majoritate și până acum ați șomat.

  • Pai ce fapte vrei la nici o luna de la formarea guvernului?!? Ce-ai fi vrut? 5 autostrazi si 10 spitale noi?

  • Dl Bogdan – nu am cerut autostrazi si spitale ci să emita legile necesare pt a indrepta din faptele PSD-ului. Dar cei de la guvern inca vorbesc ce vor sa facă. De la 1 ianuarie trebuia aplicată legea cu privire la taxa pe sticlele din plastic , care inundă toate râurile din țară. Ați mai auzit ceva despre aplicarea ei ? În țări din UE se aplica f bine , la noi au început să se plângă marile magazine că vor avea costuri suplimentare. Cel de la Justiție o tot dă la întors cu desființarea SIIJ ( a intervenit Barna și a pus un termen – se va respecta ? ), iar despre pensiile speciale se tot discută. Acum au majoritatea care le-a lipsit anul trecut . Deci pot rezolva problemele.

 4. Cum era USR, când intrăm la guvernare eliminăm taxele de pe salariul minim ???? Aha dar să vedem în anul 2022 dacă se poate . Cum rămâne cu digitalizarea și restructurarea aparatului de stat??? Cu pensiile speciale am inteles nu se pot tăia rămân pensii de 800 de milioane lunar ???? Se putea da HG ptr cei Ce cumulează pensia specială cu salariul de la stat să aleagă între pensie și salariu. Nici ei nu stiu exact câți cumularzi sunt în aparatul de stat. Au găsit ei gaură neagră în buget pe amaratii ăștia de asistați social și taie de acolo . Ăștia in stilul ăsta nu prind vara la guvernare.

  • Chiar îmi doresc, cu toate că i-am votat, dar nu pot tolera asumarea unui guvern ticălos în frunte cu premierul!

 5. Chiar îmi doresc, cu toate că i-am votat, dar nu pot tolera asumarea unui guvern ticălos în frunte cu premierul!

 6. Pozitii insignifiante. Vrem sa vedem pe cine pun la Garda de Mediu.

 7. @Stanescu, @Luis. Dar ce ati vrea fratilor sa faca intr-o luna acest guvern? Ati vrea sa repare ce au stricat ceilalti in 31 de ani? Ati vrea ca sa dea legi fara a fi trecute prin parlament, acesta aflandu-se inca in vacanta dupa o,, munca istovitoare” de cateva zile? Toate sperantele mi le-am pus in USR-PLUS, ei putand aduce ceva nou in politica romaneasca ( inceputul pare promitator). In ceeace priveste PNL nu am nici o speranta. ei au aceleasi metehne ca PSD. Asa ca de la ei nu ne putem astepta la performanta. Asa ca unde nu e….nici Dumnezeu nu cere…

 8. Iulia Popovici e Sosoaca userista cu pretentii de literata. Ne vom distra copios!