G4Media.ro

Noi ciocniri între susținătorii lui Imran Kahn și polițiști, în timpul unei…

sursa foto: site-ul oficial al prim ministrului Pakistanului

Noi ciocniri între susținătorii lui Imran Kahn și polițiști, în timpul unei noi tentative de arestare a fostului premier pakistanez

Autorităţile din Pakistan au încercat din nou să-l aresteze pe fostul premier Imran Khan, ciocniri între forţele de ordine şi susţinătorii acestuia având loc în faţa reşedinţei sale din Lahore, transmite BBC, citată de News.ro.

Principalul lider al opoziţiei pakistaneze, Imran Khan, afirmă că autorităţile acţionează în afara legii în încercarea de a-l aresta.

„Toţi ar trebui să se supună legii ţării”, a declarat el pentru BBC.

În cursul zilei de marţi, Poliţia a intrat în conflict cu susţinătorii fostului premier în faţa reşedinţei sale din Lahore, în timp ce încerca să îl reţină în baza unui ordin judecătoresc.

El se confruntă cu acuzaţii că a vândut cadouri de stat în timpul mandatului, acuzaţie pe care o cataloghează ca fiind motivată politic.

Marţi a existat o situaţie tensionată în faţa complexului său din oraşul Lahore, în timp ce Poliţia a încercat să forţeze intrarea.

Ofiţerii au tras cu gaze lacrimogene pentru a-i dispersa pe susţinătorii lui Khan, care au aruncat cu pietre şi cărămizi.

Politicianul, în vârstă de 70 de ani, a susţinut că nu exista „niciun motiv” pentru ca Poliţia să îl aresteze marţi, deoarece a ieşit pe cauţiune până sâmbătă.

De asemenea, el a declarat că Guvernul este hotărât să îl bage după gratii, în ciuda încercărilor anterioare eşuate.

„Sunt pregătit mental că îmi voi petrece noaptea într-o celulă”, a declarat el marţi.

„Nu ştiu câte nopţi, dar sunt pregătit pentru asta”, a adăugat fostul premier.

El a declarat că autorităţile încearcă să-l aresteze pentru a împiedica partidul său să participe la viitoarele alegeri. Dar a adăugat: „Indiferent dacă sunt sau nu în închisoare, nu vor putea împiedica partidul meu să câştige”.

Ministrul Marriyum Aurangzeb a declarat că mişcarea nu are nimic de-a face cu alegerile şi că Poliţia nu face decât să respecte ordinele judecătoreşti de a-l aresta pentru cazuri de corupţie.

Ea a afirmat că Imran Khan se foloseşte de lucrătorii partidului său, de femei şi copii ca scuturi umane pentru a evita arestarea şi a alimenta tulburările.

Susţinătorii lui Khan organizează proteste şi în alte oraşe.

El a fost înlăturat din funcţia de prim-ministru în aprilie anul trecut, dar a continuat să exercite presiuni asupra succesorului său, Shehbaz Sharif, prin demonstraţii şi discursuri în care a cerut ca alegerile prevăzute pentru sfârşitul acestui an să aibă loc mai devreme.

El îl învinovăţeşte pe Sharif pentru o tentativă de asasinat la un miting din noiembrie, în care a fost rănit la picior.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...