G4Media.ro

Noi cazuri de holeră: Un prim mort în Liban, după reapariţia bolii…

sursa foto: Pixabay

Noi cazuri de holeră: Un prim mort în Liban, după reapariţia bolii la începutul lui octombrie şi după o creştere puternică a numărului de cazuri în Siria vecină

Libanul a înregistrat un prim deces din cauza holerei – după reapariţia acestei boli la începutul lui octombrie şi după o creştere puternică a numărului cazurilor în Siria vecină, relatează AFP.

Ministerul libanez al Sănătăţii a anunţat miercuri că a înregistrat 26 de persoane bolnave de holeră în octombrie, din care una a murit. Ministerul nu precizează naţionalitatea persoanei care a murit.

Ministrul libanez al Sănătăţii Firas Abiad a anunţat marţi că ”majoritatea pacienţilor sunt sirieni”.

”Lipsa unor servicii de bază, precum apa potabilă sau o reţea de canalizare, în locurile în care se află refugiații (sirieni) constituie un teren fertil pentru extinderea epidemiei în Liban”, a avertizat el.

Libanul a anunţat că găzduieşte 1,5 milioane de sirieni care au fugit din ţara lor. Majoritatea trăiesc în sărăcie, iar condiţiile lor de trai s-au degradat din cauza gravei crize economice din Liban.

Potrivit unui bilanţ prezentat marţi de agenţia oficială, Siria a înregistrat 700 de cazuri de holeră, inclusiv 41 de morţi, începând din septembrie.

Holera este o infecţie diareică acută care provoacă o dezhidratare în unele cazuri mortală. Ea se ia prin consumul de apă sau de produse alimentare contaminate cu bacteria vibrio cholerae. Boala se dezvoltă în zone adesea populate şi care au un acces limitat la apă potabilă sau fără reţele de asanare adaptate.

sursa: News.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...