G4Media.ro

Noi atacuri ale urşilor în Slovacia: un culegător de ciuperci și un…

Sursa foto: Pixabay

Noi atacuri ale urşilor în Slovacia: un culegător de ciuperci și un excursionist au fost atacați în weekend

Urşi bruni au atacat un căutător de ciuperci şi un excursionist în Slovacia în weekendul trecut, a anunţat luni agenţia de presă TASR, informează DPA.

Citând Oficiul de Stat pentru Conservarea Naturii (SOPSR), agenţia a relatat că excursionistul a avut nevoie de îngrijiri spitaliceşti.

Ambele incidente au avut loc în regiunea Liptov, de la poalele Munţilor Tatra.

În aceeaşi regiune, un urs a rănit cinci persoane într-o zonă rezidenţială a unui orăşel la mijlocul lunii martie. Animalul a fost depistat şi împuşcat cu puţin peste o săptămână mai târziu.

Excursionistul se plimba duminică la sfârşitul după amiezii cu soţia şi câinele pe un traseu de drumeţii în apropiere de satul Pribylina, când ursul l-a atacat pe neaşteptate şi l-a rănit la nivelul picioarelor. După incident, cuplul a fugit la un refugiu montan aflat în apropiere şi a aşteptat venirea grupului operativ responsabil cu populaţia de urşi din cadrul SOPSR.

Culegătorul de ciuperci a dat peste un urs sâmbătă în desişul unei păduri de deasupra satului Stranavy, care apoi l-a atacat. Bărbatul a împuşcat animalul cu un pistol şi l-a rănit, el reuşind să scape nevătămat.

Grupul operativ, alertat şi în acest caz, s-a temut că ursul împuşcat ar putea fi periculos pentru alte persoane. Echipa a cercetat, prin urmare, zona forestieră împreună cu vânători.

Ursul l-a atacat şi pe unul dintre vânători. Când vânătorul a tras la rândul său un foc de armă, animalul a fugit în pădurea deasă, unde urmele sale au fost pierdute. Autorităţile au lansat un apel pentru evitarea zonei forestiere.

Potrivit datelor oficiale, în Slovacia trăiesc în sălbăticie 1.100 – 1.200 de urşi.

Sursa: Agerpres

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Au cules recolta ursului de ciuperci halucinogene.