G4Media.ro

Nobeliștii au câștigat disputa cu noua Comisie Europeană: Domeniile Cercetare și Educaţie…

Nobeliștii au câștigat disputa cu noua Comisie Europeană: Domeniile Cercetare și Educaţie intră în titulatura portofoliului “Inovare și tineret”, a anunțat Ursula von der Leyen

Noua Comisie Europeană reacționează la solicitarea fără precedent lansată de 13.000 de oameni de știință și schimbă denumirea unui portofoliu. Concret, portofoliul care până acum trebuia să poarte numele “Inovare și tineret” se va intitula “Inovare, cercetare, cultură, educaţie şi tineret”, a anunţat miercuri, la Strasbourg, preşedintele ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, transmite Agerpres.

Introducerea explicită a numelor “Cercetare” și “Educație” în titulatura portofolului care gestionează întocmai aceste domenii a fost cerută de mai bine de 13.000 de oameni de știință europeni, printre care 19 laureați ai premiilor Nobel și 152 de cercetători din România, printr-o petiție lansată de cercetători în septembrie 2019. Printre semnatarii petiției se numără laureatul de anul trecut al premiului Nobel pentru Fizică, francezul Gérard Mourou – părintele științific al laserului de la Măgurele.

 

Foto: Gerard Mourou si Ursula von der Leyen / Facebook Gerard Mourou și Facebook Parlamentul European

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Vom vedea tot mai multe titulaturi din astea care mai de care mai pompoase, ca n Ferma animalelor a lui Orwell. UE un proiect tot mai decuplat de problemele cetatenilor statelor membre.

  2. Numele este precum o varza….foaie peste foaie,fara substanta.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.