G4Media.ro

Noaptea Albă a Galeriilor: douăsprezece oraşe îşi deschid spaţiile dedicate culturii contemporane,…

Sursa foto: Noaptea Albă a Galeriilor / Facebook

Noaptea Albă a Galeriilor: douăsprezece oraşe îşi deschid spaţiile dedicate culturii contemporane, în weekend

Douăsprezece oraşe şi peste optzeci de galerii, spaţii alternative, ateliere de artist, centre culturale şi muzee participă, în weekend, la Noaptea Albă a Galeriilor – NAG, relatează Agerpres.

Evenimentul se va desfăşura la Bucureşti, Alba Iulia, Arad, Braşov, Cluj, Craiova, Iaşi, Reşiţa, Sfântu Gheorghe, Sibiu, Timişoara, Târgu Mureş, publicul fiind invitat să descopere cele mai inedite spaţii dedicate culturii contemporane din oraşele participante.

Programul oficial de vizitare al NAG este cuprins pe durata sfârşitului de săptămână 30 septembrie – 2 octombrie, între orele 18,00 – 00,00.

„Această ediţie a Nopţii Albe a Galeriilor doreşte să tragă un semnal de alarmă faţă de autorităţi, fiind deloc finanţată de către acestea în ciuda menţionării acestui eveniment în strategiile culturale ale oraşului Bucureşti sau în alte studii care îl apreciază ca fiind unul dintre cele mai relevante evenimente dedicate culturii contemporane din România. NAG 2022 nu ar fi avut loc fără susţinerea şi implicarea tuturor participanţilor la acest program şi dorim pe această cale să le mulţumim pentru tot ajutorul”, se precizează într-un comunicat de presă al organizatorilor.

Noaptea Albă a Galeriilor este un eveniment iniţiat în 2007 de către Asociaţia Ephemair şi organizat în alte oraşe de partenerii locali ai reţelei NAG Naţional.

Mai multe detalii despre programul NAG2022 se găsesc pe pagina web NAG www.noapteagaleriilor.ro, pagina de Facebook sau Instagram.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

 1. Nu prea ati priceput comanda de la dna Ur-sula: economie de electricitate cu orice preț si voi țineți paranghelii seara.

  • Pleci de-acasa si stingi lumina si te duci intr-o galerie alaturi de zeci de alti oameni care au stins si ei lumina acasa… Nu e nicio risipa.
   Asa cum, dealtfel, nu e nicio „comanda”, anonimule.

  • Trolii ruZnaci nu stiu decat de ordin si comanda.
   Mentalitate de sclav.