G4Media.ro

Nivelul de smog creşte în China pentru prima dată în acest an

Nivelul de smog creşte în China pentru prima dată în acest an

Potrivit datelor oficiale publicate luni, nivelul de poluare din China a crescut în luna aprilie, pentru prima dată începând din decembrie, oficialii atribuind acest fapt reluării activităţii economice în urma epidemiei de coronavirus, transmite Rador.

Ministerul Ecologiei şi Mediului a afirmat că nivelul de particule PM2,5 din aer a crescut cu 3,1% în luna aprilie faţă de media de 33 micrograme pe metru cub în 337 de oraşe din ţară, prima creştere de la an la an înregistrată după luna decembrie, când concentraţia de PM2,5 a crescut cu 10%.

Liu Bingjiang, un oficial responsabil de poluarea aerului din Ministerul Ecologiei şi Mediului, a afirmat săptămâna trecută că reluarea activităţii industriale ar putea provoca o creştere a poluării, dar că aceasta nu ar fi principala cauză a unei creşteri înregistrate în luna aprilie.

El a afirmat că arderea paielor în provinciile nord-estice Jilin, Heilongjiang şi Liaoning a crescut de opt ori nivelul poluării, comparativ cu aceeaşi perioadă din anul trecut şi că furtunile de nisip au făcut calitatea aerului să se deterioreze în anumite regiuni.

Sursa foto: Pinterest/ latimesphoto.files.wordpress.com

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Vai dar asta ar fi cea mai mare problema a Chinei acum, nu coronavirusul, nu atitudinea fata de infectie, nu anchetele internationale care vor urma! Nu! Smogul e cea mai mare problema a Chinei!

  2. In niciun caz nu va mai fi smogul care a fost in trecut, cele mai multe centrale pe carbune au fost relocate in regiunea Xinjiang, chiar langa extractiile de carbune, departe de aglomerarile urbane.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.