G4Media.ro

Nicușor Dan vrea să crească de 40 de ori amenzile pentru mucuri…

Foto: G4Media

Nicușor Dan vrea să crească de 40 de ori amenzile pentru mucuri de țigări în parcuri, distrugerea băncilor din parcuri și distrugerea copacilor. Amenzile actuale erau de 50 lei sau 100 lei

Primăria Municipiului București, condusă de Nicușor Dan, propune creșterea semnificativă, de 40 de ori, a amenzilor pentru distrugerea parcurilor din Capitală. Actualele amenzi datează din 2009 și sunt cuprinse între 50 de lei și 100 de lei.

Primăria a pus în dezbatere publică un proiect de hotărâre care prevede sancționarea cu amendă de la 4.000 Ia 5.000 lei, pentru persoanele fizice și de la 4.500 la 5.000 lei, pentru persoane juridice, a următoarele fapte:

a) Decojirea trunchiurilor arborilor, baterea de corpuri straine pe trunchiuri/ramuri (inclusiv fixarea de indicatoare și reclame, găurirea arborilor), turnarea de substanțe toxice sau inflamabile pe tulpinile arborilor, intervenjia de orice feI pe trunchiurile arborilor, arbuștilor, trandafirilor, lianelor, gardurilor vii;
b) Defrișarea oricarui arbore sau arbust, fără avize;
c) Tăierea de ramuri de arbori și arbuști (intervenții în coronamente/toaletari) fără avize
d) Transplantarea arborilor și arbuștilor fara avize
e) Nerespectarea regulilor de aparare împotriva incendiilor pe spatiile verzi;
f) Distrugerea totala sau parțiala a mobilierului urban, a vaselor decorative, statuilor, monumentelor, cladirilor, chioșcurilor, împrejmuirilor și fântânilor arteziene;
g) Deteriorarea aleilor, cailor de acces, bordurilor, stalpilor de iluminat, gurilor de incendiu, rețelelor electrice și de irigat, gurilor de scurgere și a capacelor caminelor rețelelor de utilități din spațiile verzi;
h) Prinderea faunei specifice ecosistemului parcurilor și gradinilor;
i) Aruncarea de ambalaje, hartii, sticle, resturi menajere, tigari, cadavre de animale și orice alte deșeuri pe spațiile verzi, alei, fântâni, lacuri, bazine.

Proiectul e pus în dezbatere publică și va deveni normă doar dacă e votat de Consiliul General al Municipiului București.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

 1. A uitat sa actualizeze și la tăiatul copacilor. Aa, scuzați acolo doar se preface ca îl interesează. IOR ul este la pământ în mandatul lui

  • Pe logica ta ”antiusl, atunci unde se mai aplica legea pe care o lauzi, daca parcurile sunt ale localelor? Sau se aplica cu aruncatul de chistoace, dar nu se aplica cu taierile? :)))))

  • Comentezi fara sa citesti:

   ” b) Defrișarea oricarui arbore sau arbust, fără avize;”

 2. Daca e cu ”asteapta moderarea”, nu va mai obositi, imi pare rau ca am comentat, credeam ca dupa ce ne-ati pus sa ne facem conturi nu mai e cazul!

 3. Grija mare pentru copaci. Despre copacii aia (11 la numar cel putin) mancati de insecte de pe malul Dambovitei din fata hotelului Ambiance ce spune? Sau nici nu stie de ei? Sau nu sunt in grija lui, sunt in grija altuia?

 4. Ce activitate intensă pe site de la angajații Ministerului Familiei! Timpul trece, leafa merge. Vedeți totuși să nu vă desființeze acum de rotativă.

 5. Degeaba mărești amenzile dacă aia care tre sa le aplice se fac ca dorm , adică poliția locală

 6. 50 lei amenda??? Evident ca aceste sume nu descurajeaza pe nimeni. Sustin propunerea primarului! Amenzi mari, sanctiuni aplicate!

 7. Îmi pare rău dar eu sunt întru totul de acord!