G4Media.ro

Nicușor Dan: Veniturile din exploatarea Arenei Naţionale s-au triplat de când am…

Sursa foto: Facebook/Nicușor Dan

Nicușor Dan: Veniturile din exploatarea Arenei Naţionale s-au triplat de când am preluat mandatul/ El mai spune că până la finalul anului, suma va creşte „considerabil”

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, spune că în ultimii doi ani şi jumătate s-au triplat veniturile obţinute din exploatarea Arenei Naţionale.

„De la preluarea mandatului până în prezent, în ultimii doi ani şi jumătate, am încasat 4 milioane de euro din închirierea stadionului pentru evenimente de anvergură, sportive sau culturale. Comparativ, în cei trei ani precedenţi (perioada 2018 – 2020), încasările au fost de doar 1,2 milioane euro”, a scris s primarul general, pe Facebook.

Potrivit acestuia, până la finalul anului, suma va creşte „considerabil”, având în vedere că sunt programate evenimente de amploare, inclusiv două concerte.

„Pentru a atrage organizatorii de evenimente şi a creşte numărul acestora, sunt necesare şi investiţii care să asigure buna funcţionare a stadionului. Astfel, la începutul acestei luni, am reparat cubul cu sistemul de ecrane led, având în vedere faptul că sistemul de afişaj era uzat şi depăşit din punct de vedere tehnic”, adaugă Nicuşor Dan.

La finele anului trecut, edilul preciza că manifestările organizate în 2022 pe Arena Naţională au adus la bugetul local aproximativ 5 milioane de lei.

„Spre comparaţie, în anul 2020, încasările au fost de 2 milioane de lei, în 2019 – 1,9 milioane de lei, iar în 2018 – 1,3 milioane de lei. Arena Naţională a găzduit până acum, anul acesta, 30 de evenimente, dintre care 23 au fost meciuri de fotbal, un festival de muzică (Saga Festival), târguri, filmări sau manifestări ale unor instituţii şi companii”, scria edilul general, pe Facebook.

În iulie 2021, Consiliul General al Capitalei a modificat hotărârea din 2017 în baza căreia au fost stabilite tarifele de închiriere pentru evenimentele ce se desfăşoară pe Arena Naţională.

Astfel, tarifele minime de închiriere pentru evenimentele care se desfăşoară pe Arena Naţională sunt: campionatul intern de fotbal, Cupa Ligii şi Cupa României, meciuri ale echipei naţionale – 13.000 de euro/eveniment; UEFA Champions League – 28.000 de euro/eveniment, UEFA Europa League – 23.000 de euro/eveniment; evenimente culturale – 18.000 euro/eveniment; evenimente speciale, cu închiriere inclusiv a Arenei Naţionale – 30.000 de euro/eveniment; evenimente restrânse, care nu implică utilizarea gazonului şi a spaţiilor din tribune – 15 euro/mp/eveniment; servicii de operare Stadion Arena Naţională – 10.000 euro/meci sau eveniment; evenimente corporate – 500 euro/oră; filmări private – 400 de euro pe oră.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Nu-i problemă, să mergeți fuguța să votați femeia cu sarma-n bur, va tripla de triplu ori veniturile . . . ale ei normal

  2. Nu ne interesează, noi vrem iepuri gigantici, vaucere și excursii pentru „seniori”.