G4Media.ro

Nicuşor Dan vede posibilă o construcţie de dreapta care să ofere perspectiva…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Nicuşor Dan vede posibilă o construcţie de dreapta care să ofere perspectiva câştigării alegerilor parlamentare şi locale / Primarul spune că indiferent cine va fi candidatul PSD în București acesta va obține 30-40%

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, apreciază că speranţa unei „construcţii” de dreapta care să ofere perspectiva câştigării alegerilor „nu este închisă” nici la nivel local, nici la nivel naţional. Potrivit acestuia, publicul de dreapta îşi doreşte o construcţie care să aibă în vedere nevoile antreprenorilor şi ale „elementelor dinamice din societate” şi care să „ofere o perspectivă de câştigare” a alegerilor parlamentare, relatează Agerpres.

„Cred că există o aşteptare a publicului de dreapta din România ca o construcţie care să se uite şi la antreprenori, care să se uite şi la liberii profesionişti, care să se uite la elemente dinamice din societate să ofere o perspectivă de câştigare alegerilor parlamentare. Eu cred că această speranţă nu este închisă nici la nivel local, nici la nivel naţional. (…) Există o singură regulă în politică: trebuie să faci ceea ce îţi spune electoratul tău să faci, pentru că tu eşti acolo ca să reprezinţi nişte oameni care ţi-au dat nişte voturi. În 2020 nu a fost deloc simplu. Am participat la multe din discuţiile care au avut loc atunci şi au fost câteva luni de discuţii până s-a ajuns la o formulă în care fiecare a lăsat de la el şi s-a mers împreună. Şi asta pentru că publicul, oamenii de dreapta din Bucureşti au vrut asta”, a spus primarul general, pentru TVR Info.

El a precizat că partidele de dreapta trebuie să le răspundă cetăţenilor care îşi doresc ca în Bucureşti „să se întâmple lucruri esenţiale”, nu „nişte chestiuni de imagine fără niciun fundament”. Totodată, Nicuşor Dan a apreciat că s-a făcut o greşeală în 2016, când PNL şi USR au avut candidaţi diferiţi la alegerile locale.

„Noi am avut un experiment nefericit în 2016. Toţi suntem de vină, inclusiv eu. Şi inclusiv publicul care ne-a îndemnat în momentul acela să mergem separat. Nu a existat o candidatură (comună a dreptei, n.r.) şi a câştigat PSD. Şi, cumva, acelaşi lucru s-a întâmplat şi la nivel naţional în 2016, când a câştigat PSD la nivel naţional cu undeva la 45% şi au fost mai multe formule de guvern în spatele cărora era Liviu Dragnea”, a spus Nicuşor Dan.

El a adăugat că Bucureştiul „are o întârziere foarte mare” faţă de oraşele din vestul ţării, din cauză că în acest oraş a existat timp de 12 o administraţie PSD.

„Indiferent cine o să fie candidatul PSD, el o să aibă undeva între 30-40%. Ca să avem o guvernare de dreapta, trebuie să avem un candidat unic pe dreapta”, a susţinut edilul general.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

4 comentarii

  1. Chiar nu s-au saturat bucurestenii de azilele groazei, de Firea, de pomeni, de Negoita, de distrugerea de la IOR si taierea copacilor din padurea Baneasa?

  2. Stie PNL sa explice de ce sustine alegerile dintr-un singur tur?!

  3. Dacă PSD are 40% în București înseamnă că polul de dreapta trebuie să includă AUR ca să obțină Nicușor un nou mandat.
    Reevaluează trotinetiștii AUR ul de dragul lui Nicușor?

    • Firea a castigat primaria cu 35% din voturi. Cu un asa mandat si cu Bucurestiul in starea in care este, nicio sansa pentru peste 40% asa cum viseaza Nicusor.