G4Media.ro

Nicușor Dan va sesiza DNA în privința CSM București: Prime de peste…

Sursa Foto: Facebook/ Gabriela Szabo

Nicușor Dan va sesiza DNA în privința CSM București: Prime de peste 1 milion de lei pentru „angajați care nu aveau dreptul” / Printre ei, Gabriela Szabo

Primarul Bucureștiului, Nicușor Dan, a anunțat luni că va sesiza DNA pentru „nereguli depistate la Clubul Sportiv Municipal (CSM București)”. Concret, potrivit unei postări pe Facebook a primarului, „în anul 2018, CSM a plătit prime în valoare totală de 1.076.330 de lei unor angajați care nu aveau dreptul la acești bani, mai exact personalului administrativ”.

Nicușor Dan afirmă că, potrivit legislației în vigoare la acel moment, „primele pentru câștigarea competițiilor se puteau acorda (…) numai sportivilor și colectivelor tehnice (antrenori, medici, kinetoterapeuți)”.

O parte consistentă din suma totală achitată personalului administrativ, respectiv 190.965 de lei, a fost încasată în mai multe tranșe de directorul general al CSM, Gabriela Szabo, tot sub formă de primă, spune Nicușor Dan, care citează o verificare a Corpului de Control care a vizat activitatea CSM în perioada 2017-2022.

Totodată, potrivit acestuia, Corpul de Control a identificat și un posibil conflict de interese generat de un contract încheiat de conducerea Clubului în 2018 cu o firmă cu care Gabriela Szabo a încheiat ulterior, în același an, un contract de cesiune de drepturi de autor.

Rezultatul controlului ar indica și faptiul că „reorganizările succesive ale instituției, făcute în 2017-2019, au fost deficitare, neducând la o îmbunătățire a activității” astfel încât litigiile din perioada 2018-2022 au generat costuri de 2.928.065 de lei reprezentând cheltuieli cu avocații, la care se adaugă despăgubiri și cheltuieli de judecată în valoare de 1.722.852 de lei (până la acest moment).

În plus, nu s-a găsit o bază de date a numărului de sportivi, pe secții și pe vârste, astfel că toate cifrele furnizate către PMB pentru intervalul 2018-2022 au fost niște aproximări nefundamentate.

„În plus, nu există o procedură cu privire la transferul sportivilor, cu privire la criteriile care trebuie avute în vedere în procesul de selectare a unui sportiv, la cum se aproximează valoarea unui sportiv, fapt care a dus de-a lungul vremii la pierderi financiare.

În urma neregulilor administrative găsite, a fost sesizată comisia de disciplină și au fost dispuse măsuri de remediere a situației”, a mai scris Nicușor Dan, pe pagina sa de Facebook.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

10 comentarii

 1. Păcat de ea că s-a îmbârligat cu PSD…

 2. Oare o mare atleta poate fi un om mic?

  Caci despre tenismeni ne-am cam lamurit … nu?

 3. Şi orice PeNaL-ist Costel Tablă Alexe

 4. Dacă are IT-iști, Nicușor Dan ar putea repara Biblioteca Digitală a Bucureștilor, care cu Firea funcționa.

  • Exact pentru asta a fost ales Nicusor Dan, ca sa repare Biblioteca Digitala a Bucurestilor… Si termoficarea digitala, cu conducte virtuale… Si aia functiona pe vremea doamnei Firea.

   Despre subiectul articolului nu ai nimic de comentat? Un milion de lei, 200.000 de euro, prime…Erau si bani din taxele si impozitele tale acolo, dati prime functionarilor si nu sportivilor… E ok?

 5. 🙁 ce trist
  Nu mai are contracte de publicitate doamna Gabi ?
  Lasa ca ii dam noi de la buget cateva miliarde , ca a alergat bine

 6. Si zic ca nu au bani de un petic la conducta de apa calda!!!sa ii bage pe aia in canaluzari ,sa le repare cu banii lor!!!

 7. Are strânse milioane de euro, dar mai vrea, prin orice mijloace! O calică 🤢

 8. Nesimțita și-a dat atîta prime (15.913 lei/lună, pe lîngă salariu) în acel an. Dar cît o fi profitat de funcție toți anii?

 9. Gabița a fost intodeauna lacoma. 🤮🤮🤮🤮