G4Media.ro

Nicuşor Dan răspunde acuzației că se opune reconstrucţiei stadionului Dinamo: Nu are…

Sursa foto: Facebook / CS Dinamo București

Nicuşor Dan răspunde acuzației că se opune reconstrucţiei stadionului Dinamo: Nu are nevoie de PUZ / ”Stadionul nu se află în zonă protejată”

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, afirmă că reconstrucţia stadionului Dinamo nu are nevoie de PUZ şi că în spaţiul public circulă „o minciună grosolană” pe această temă, transmite Agerpres.

„O minciună grosolană circulă în spaţiul public, anume că suspendarea PUZ Sector 2 a dus la blocarea construcţiilor de la Complexul Sportiv Dinamo. Fals. Complexele şi bazele sportive sunt prevăzute distinct în Planul Urbanistic General (PUG), document aprobat în anul 2000, care este în vigoare în prezent”, a precizat primarul pe Facebook.

Stadionul nu se află în zonă protejată, adaugă el, astfel că Primăria de sector este cea care are competenţă pentru autorizarea construcţiilor de orice natură pentru acest obiectiv.

„Exemple de acest fel sunt stadionul nou Steaua şi stadionul nou Rapid, ambele reconstruite pe acelaşi amplasament, fără PUZ, prin autorizare directă. Mai mult, vă aduc aminte ca noul stadion Dinamo trebuia teoretic să fie gata înainte de Euro 2020, când PUZ Sector 2 nici nu era aprobat”, a scris el.

Nicuşor Dan le recomandă celor care vor să consulte regulamentul PUG să acceseze pagina http://urbanism.pmb.ro/.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

3 comentarii

 1. Un stadion absolut INUTIL! Orasul Bucuresti are prea multe stadioane (4) pentru cate echipe sunt in divizia A (3): Rapid, fecesebe, Dinamo. Avem Stadionul Rapid, Steaua, Arcul de Trimf, Stadionul National.
  In Italia AC Milan si INter Milan imparte acelasi stadion si nu moare nimeni din acest lucru.
  Banii astia ar putea fi folositi la constructia a 100 de mici baze sportive unde tinerii sa poata juca baschet, fotbal, tenis, etc.

  • Nu este doar un stadion. Daca o sa se faca(sper totusi ca o sa se faca), o sa fie o arena multifuncțională, pe langa stadionul propriu-zis o sa existe o mulțime de alte facilități pt. diferite secții sportive ale CS Dinamo, box, haltere, scrimă, arte marțiale, muzeul CS Dinamo etc…plus un mini hotel pt. sportivi, plus spații comerciale care vor genera venituri.

   Unul din motivele pt. care s-a tot întârziat constructia unei arene multifuncțională modernă in Parcul Sportiv Dinamo a fost ca “băieții deștepți “ sau ca sa-l citez pe Nicușor, “rechinii imobiliari” au tot sperat ca uriașul spațiu din una din cele mai “posh” zone ale Bucureștiului să treacă de la Ministerul de Interne la o entitate privată și astfel încât să apară blocuri, vile și mall în locul facilităților sportive.

 2. Ideal ar fi sa se facă iar PMB sa facă diligentele care țin de ea, pt ca o relicva in centrul orașului este nepermis. În afara ca nu pune bețe în roate ar fi de aflat și poziția PMB fata de dezvoltarea orașului.