G4Media.ro

Nicuşor Dan: PUZ Sector 5 a fost anulat de Tribunalul Bucureşti în…

Nicuşor Dan: PUZ Sector 5 a fost anulat de Tribunalul Bucureşti în prima instanţă, într-un litigiu iniţiat de doi membri USR Bucureşti

Primarul general al Capitalei Nicuşor Dan a anunţat că PUZ Sector 5 a fost anulat de Tribunalul Bucureşti în prima instanţă, într-un litigiu iniţiat de doi membri USR Bucureşti.

El a mai spus că în prezent e anulat definitiv PUZ Sector 6, PUZ Sector 3 şi Sector 5 sunt anulate în primă instanţă, iar PUZ Sector 2 şi Sector 4 sunt contestate în instanţă. De asemenea, administraţia anterioară nu a mai apucat să emită PUZ Sector 1.

„PUZ Sector 5 a fost anulat de Tribunalul Bucureşti în prima instanţă, într-un litigiu iniţiat de doi membri USR Bucureşti. Este o confirmare a ceea ce spun de ani de zile, urbanismul din Bucureşti a fost o golănie, iar PUZ-urile de sector ale fostei administraţii, apogeul. Consecinţele acestei dezvoltări haotice şi ilegale sunt dispariţia spaţiilor verzi, aglomerarea traficului, pierderea potenţialului turistic al oraşului, insecuritatea juridică şi investiţională (cumperi o casă şi nu eşti sigur că nu te trezeşti cu un bloc pe parcela vecină), distorsionarea pieţei de profesionişti (este preferat arhitectul care obţine un etaj în plus) şi multe altele”, a scris Nicuşor Dan, joi pe Facebook.

Edilul general a adăugat că „în acest moment, PUZ Sector 6 este anulat definitiv, PUZ Sector 3 şi PUZ Sector 5 sunt anulate în prima instanţă, iar PUZ Sector 2 şi PUZ Sector 4 sunt contestate în instanţă (administraţia precedentă nu a mai apucat să emită PUZ Sector 1)”.

„Prin suspendarea PUZ-urilor de sector am pus capăt acestui fenomen. Prin noua Comisie Tehnică de Urbanism punem bazele dezvoltării urbane corecte a Capitalei. Bucureştiul are nevoie de dezvoltare, are nevoie de dezvoltatori privaţi, dar dezvoltarea trebuie să se facă pe baze profesionale corecte, în interes public. În paralel, am solicitat Inspectoratului de Stat în Construcţii verificarea legalităţii şi Prefectului atacarea în instanţă a PUZ-urilor de sector. O cercetare penală este, de asemenea, în curs la DNA, în urma unei sesizări pe care am făcut-o în 2018. Găsiţi aici o analiză a legalităţii făcută de noi şi o analiză a oportunităţii făcută de o echipă de urbanişti”, a conchis Nicuşor Dan.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. Toată presa îl mușcă acum de kr pe Nicușor Dan. Eu cred că e singurul care poate face ceva pentru București pentru că în primul rând vrea să facă. 4 ani nu vor fi suficienti. Și dacă ar avea la dispoziție toți banii nu ar reuși nimeni sa rezolve problemele capitalei într-un mandat. Succes dom’ primar!

  • voua nu v ar ajunge nici 20 de ani de nimicusor :))

  • Nu mai pupă un mandat, PSD e pe val, Bucureştiu va rămâne o hazna şi asta merită şi votează bucureştenii. Sper că vă place frigul.

  • Pana acum nimicusor a aflat unde e buda, unde e locul lui de parcare si unde e bufetul primariei. Deocamdata nu a facut absolut nimic. Omul nu are viziune si nu are pricepere. Matematicienii sunt in mod notoriu pe dinafara problemelor reale; si vine unul de la Fagaras sa rezolve problemele orasului Bucuresti?
   @gunoi: sectorul 1 este o hazna intre haznale datorita lui tanti cu talangi! Ultima data cand am fost in Bucuresti, imi pare rau sa o spun, dar cel mai bine arata sectorul lui Negoita. In sectorul 5 unde este casa parinteasca, o mizerie totala. In sectorul 1, la socri, la fel.

  • Esti patetic de-a dreptul!

  • A intrat Guita Goie pe fir si ne explica cum stau lucrurile . Orice numa oameni corecti sa nu fie ! Asa zice stapanu‘ lui .

   Cat despre Nicusor , omu e cam praf la politica dar nu prea cred ca il poate banui careva de coruptie sau altele . Poate fi naiv cand crede ca Usl 2.0 il va mai sustine , cand credea ca PNleprele il vor lua in partid sau il vor ajuta .

   Hai ND arata ca poti ! Mai multa comunicare !

  • Corect ! Omu e hneori prea credul si naiv !

  • @ziggy acum ca e la USL cu siguranta va face multe

 2. lasa ca vine colega de guvernare fire-rea si iti explica ce si cum trebuie facut