G4Media.ro

Nicușor Dan propune un calendar pentru alegerile locale: dezbatere între candidații opoziției,…

Nicușor Dan propune un calendar pentru alegerile locale: dezbatere între candidații opoziției, sondaj realizat de o casă agreată de toți și candidat unic/ Mi s-a propus să mă înscriu în PNL acum câteva luni

Nicușor Dan, fostul lider USR, a susținut, sâmbătă, o conferință de presă în care s-a adresat forțelor de opoziție cărora le-a propus un calendar de urmat pentru cele șase luni care au mai rămas până la alegerile pentru Primăria Capitalei. Nicușor Dan a propus o dezbatere între candidații opoziției, un sondaj realizat de o casă agreată de toate forțele de opoziție și, în cele din urmă, susținerea unui candidat unic în competiția cu Gabriela Firea. Principalele declarații făcute sâmbătă de Nicușor Dan:

 • USR s-a născut în București, a făcut cea mai bună opoziție la administrația Firea și ar fi foarte firesc ca USR să aibă un cuvânt important de spus în ceea ce înseamnă viitorul primar al Capitalei și proiectul pentru București pe următorii ani.
 • Vreau să îi asigur pe membrii USR că voi continua colaboararea cu ei pentru a le oferi bucureștenilor proiectul consistent și realist pentru următorii 4 ani.
 • Bucureștiul este într-o situație disperată. avem societatea de încălzire centralizată în faliment, avem societatea de Transport în incapacitatea de a-și plăti datoriile și tocmai și-a pus garanție sediul și parte din mijloacele de Transport pentru datorii (…)
 • Avem cartiere întregi fără apă caldă, spitale fără apă caldă, aceeași problemă a traficului, un infrigement pe calitatea aerului.
 • Cu toate astea, București are toate perspectivele de a fi orașul pe care ni-l dorim, poate să fie un oraș în care serviciile publice să funcționeze, iar administrația să funcționeze pentru cetățeni, un oraș curat, verde, prietenos cu copiii, al îmbătrânirii decente și un oraș care să conteze pe harta culturală a Europei.
 • Bucureștenii, o spun sondajele, sunt conștienți că este nevoie de o schimbare a administrației, că pentru această schimbare este nevoie de o conclucrare a forțelor de opoziție împotriva administrației Firea-PSD și pentru că de azi în exact 6 luni vom avea alegeri locale în București, vin în fața dumneavoastră să propun forțelor de opoziție un calendar pentru ca dezideratul bucureștenilor să fie realizat.
 • Iată ceea ce propun:
 1. O campanie electorală preliminară până la jumătatea lunii februarie care să se încheie cu dezbateri publice între candidații partidelor pentru ca bucureștenii să vadă cine are programul cel mai bun.
 2. Propun un sondaj de opinie cu o casă agreată de forțele de opoziție în a doua jumătate a lunii februarie și în urma acestui sondaj candidatul cu cele mai multe șanse să o bată pe Gabriela Firea să fie susținut de toți ceilalți. Insist pentru sondaje de opinie pentru că sunt instrumente științifice care ne pot spune ceea ce vor bucureștenii.
 3. Și propun, de asemenea, pentru luna martie, o colaborare a forțelor de opoziție pentru a crea împreună un program de guvernare atât la Primăria Capitalei, cât și la nivelul sectoarelor și un acord politic pe program și pe echipele care să realizeze acest program.
 • Au existat discuții cu forțele de opoziție? Au existat discuții și ele fără îndoială vor continua. Am discutat cu USR, procesul de azi e rezultatul discuțiilor, am discutat și cu PNL. Fără îndoială PNL este un partid mare care a avut un rezultatul foarte bun la alegerile prezidențiale și care are și perspectiva de a avea un candidat propriu. Dar, eu rămân la perspectiva că, la alegeri într-un singur tur, trebuie să existe un candidat comun.
 • Vi s-a propus să vă înscrieți în PNL? Aceasta a fost o discuție care a avut loc acum mai multe luni, dar în momentul de față eu sunt un candidat independent, iar USR s-a pronunțat pentru sprijinirea candidaturii mele independente. Am avut discuții (și în ultimele două luni, cu PNL, n.red.), dar evident nu o să vă spun conținutul lor. În momentul în care o să avem un rezultat concret, fără îndoială că o să vă spunem.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. Este foarte corect ceea ce doriti. Oferta nu poate fi refuzata de nici un partid .

 2. Te imbeti cu apa rece, penelistii nu vor dori in veci un candidat extern partidului, iar Barna te-a exclus de mult din agenda sa!

 3. Poate accepta oferta si se inscrie in PNL, ar fi chiar o idee buna , ca doar vrei sa faci un lucru bun .

 4. Nu are nici un sens ce spune aici. Nu se poate face decizia de către o casă de sondaje de opinie, asta înseamnă că practic vorbind decizia e făcută de 1000 de oameni aleși la întâmplare. Ce ar trebui făcut sunt alegeri primare, cum face SUA de exemplu, dar alea înseamnă alegeri reale, nu bazate pe sondaje de opinie. Acest domn Nicușor Dan dă dovadă de neprofesionalism prin această sugestie. A fost olimpic la matematică, nu a făcut și statistică? Sondajele pot maxim să aibă maxim un rol informativ, dar să te bazezi pe ele ca un fel de rezultat final este nebunie curată, având în seamă câte erori pot apărea în proces.

  • Daca Nicusor Dan este neprofesionist,inseamna ca nu prea sti despre ce vorbesti,omul a cistigat toate procesele in instanta cu primaria capitalei ,chiar nu poti sa-l acuzi de lipsa de profesionalism,poate un pic inflexibil,dar dupa foarte multa lume este CANDIDATUL POTRIVIT

  • Tu crezi ce scrii? Cu sau fără sondaj Nicușor Dan a probat faptic că șie cu ce se mănâncă administrația Bucureștiului, îi pasă de București și nu văd cine i- ar putea fi adversar. Ca să nu votezi Nicușor Dan înseamnă că ești neinformat sau nu te interesează viitorul Bucureștiului

 5. SINGURUL CANDIDAT MERITORIU!

 6. alegeri primare , nicusor, lasa vrajeala cu sondajele…sau iti cam tzatzaie curul ca te face vlad?

 7. Cine-i Nicusor Dan? E ala care vrea 10 ani de parnaie daca zici nasoale de tigani?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.