G4Media.ro

Nicușor Dan propune o colaborare între Primăria Capitalei și Crucea Roșie pentru…

Nicușor Dan propune o colaborare între Primăria Capitalei și Crucea Roșie pentru pregătirea populației în caz de situații de urgență

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, propune Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) să adopte în şedinţa din 2 august un proiect de hotărâre privind colaborarea municipalităţii cu Crucea Roşie pentru activităţi pregătire a populaţiei în caz de situaţii de urgenţă.

Proiectul prevede încheierea unei parteneriat între Municipiul Bucureşti şi Societatea Naţională de Cruce Roşie din România, în vederea reducerii riscurilor de dezastre în comunitate, iar primarul general este împuternicit să semneze un protocol de colaborare.

Obiectivul acestui parteneriat îl reprezintă organizarea şi desfăşurarea în comun Crucea Roşie din România şi Direcţia Generală Situaţii de Urgenţă, Statistici şi Strategii a municipalităţii şi structurile aflate în coordonarea acesteia de activităţi de pregătire şi prevenţie pentru limitarea efectelor dezastrelor.

Conform protocolului, printre altele, se vor organiza cursuri de prim ajutor şi privind reacţia în situaţii de urgenţă pentru populaţie, se vor efectua exerciţii privind asigurarea supravieţuirii în situaţii critice, se vor elabora şi implementa proiecte, inclusiv în colaborare cu structuri cu atribuţii similare din ţări ale Uniunii Europene, în vederea înzestrării materiale, pregătirii populaţiei, dar şi a personalului propriu pentru intervenţia în situaţii de urgenţă generate de dezastre.

De asemenea, se urmăreşte cooperarea în vederea identificării unor posibilităţi de utilare şi completare a stocurilor din depozitele de intervenţie în caz de dezastru, precum şi pentru dezvoltarea unor modalităţi de colaborare pe managementul populaţiei, restabilirea legăturilor familiale şi procedurile aferente.

Un alt obiectiv vizat este dezvoltarea unor proceduri de lucru privind alarmarea, comunicarea şi responsabilităţile operative ale Societăţii Naţionale de Cruce Roşie în teren, pe tipuri de risc.

Protocolul urmează să fie semnat pentru o perioadă de 3 ani şi poate fi prelungit prin act adiţional.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: Crucea Roșie

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Nu a făcut nimic pt oraș…practic orașul este fara administrator din octombrie 2020. NIMIC. ZERO BARAT!

  2. Colaborare cu ONU să primească refugiați musulmani oare a făcut? Norocul că nu vor muslimii să vină în România.

  3. O colaborare sa avem apa calda in permanenta se poate ? O alta colaborare ar fi sa avem un trafic normal în București, poate colaborează și pentru proiectele blocate de el. O gluma de Primar, asta am votat.

  4. Sa ne ajute Crucea Rosie sa supraviețuim la iarna ra caldura in apartamente!
    Sa ne ajute Crucea Rosie sa supraviețuim cu salarii de mizerie la cresterea nesimtita a facturilor, taxelor si a preturilor la alimente!
    Aduceți un primar capabi!