G4Media.ro

Nicușor Dan propune darea în plată a unor terenuri din București pentru…

Foto: Primăria București

Nicușor Dan propune darea în plată a unor terenuri din București pentru stingerea datoriei către familia omului de afaceri Costică Constanda: ”După ce evaluarea este făcută, mâine sau poimâine, să avem o discuție”

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, propune darea în plată a unor terenuri ale municipalităţii pentru a fi stinsă datoria faţă de familia Constanda.

Edilul general a menţionat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, că pentru darea în plată a acestor terenuri este necesar votul a două treimi din Consiliul General al Capitalei.

„Au fost două sau trei discuţii săptămâna trecută (cu familia Constanda). Ce se întâmplă în acest moment este că una dintre posibilităţi este darea în plată a unor terenuri, bineînţeles cu acceptul a două treimi din Consiliul General, terenuri pe care Municipiul Bucureşti le are în proprietate privată. Facem evaluarea cu evaluatorii cu care suntem în contract pentru aceste terenuri, urmând ca, după ce evaluarea este făcută, adică mâine sau poimâine, să avem o discuţie”, a precizat Nicuşor Dan.

Din cauza datoriei de 125 de milioane de euro către omul de afaceri Costică Constanda, Primăria Capitalei are conturile blocate şi nu poate face plăţi pentru investiţii precum Prelungirea Ghencea sau Doamna Ghica. Conturile PMB au fost blocate în urmă cu două săptămâni. Ele mai fuseseră blocate pentru o perioadă de nouă luni, tot din cauza acestor datorii, începând din august 2020.

„Ideal ar fi ca noi să avem banii aceştia în cont şi să îi dăm şi să scăpăm unii de alţii. Nu avem 125 de milioane de euro în momentul acesta şi atunci nu există decât două variante. O variantă de eşalonare care să fie convenită sau o variantă de eşalonare după ce o parte din datorie este stinsă de nişte dări în plată. Numai că dările în plată depind de voturile a două treimi din Consiliul General”, a explicat Nicuşor Dan.

sursa: Agerpres.ro, Foto: Primăria București

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. Acelasi lucru il propusese si Fierea si useristii au sarit de fund in sus.
  Pai si acum, Nimicusor ce face?

 2. Șmecherii băsesciene, care au ultraimbogătit un rupt in cur înainte de revoluție…Păi trebuie să fi tâmpit să crezi că poți face tranzacții d’astea fără ajutorul securității (servicii secrete mai nou)…O japcă pe față!

 3. Primaria capitalei are sute de procese ptr case și terenuri. Sa le ia de la proprietari și sa vândă la preturi de nimic. Despagubeste proprietari ca să ia casele și sa le lase locuite de romi și sa ajungă în ruina. Asta face primăria capitalei de ani de zile. De aceea avem cele mai multe case ruine din toată Europa la nivelul capitalelor. Primăria este un dezvoltator imobiliar cu cele mai rele intenții. Asta e primăria capitalei.

 4. Ar mai fi si a treia varianta: sa vina primaria cu date materiale noi si sa rejudece procesul. Sa se anulze legea data de Iliescu de comparare a drepturilor litigioase etc etc-tre sa va invat eu?!

 5. In sept 2020 candidatul Nicusor Dan, care nu are nici o legatura cu primarul Nicusor Dan de azi, urla ca nu este legala o dare in plata de imobile pe baza de evaluare si sa se faca licitatie si din pretul rezultat sa l plateasca , azi face exact la fel.
  intrebari
  1 De ce PMB nu i a cerut in instanta lui constanda penalitati de intarziere pentru resituirea satului francez la care era obligat prin aceiasi sentinta , ar fi fost cateva zeci de mil eur care se scadeau din datorie
  2 De ce PMB nu a facut recurs la incheierea de lamurire a sentintei din 13.09.2021 prin care instanta a stabilit ca dobanda la suma de 69 mil eur pe care sa o plateasca primaria e penalizatoare NU REMUNERAORIE deci cu 4% mai mare . DOBANDA PENALIZATORARE E APLICABILA LA DATORII CLARE OR in cazul de fata CAND constanda A DAT IN JUDECATAPMB IN 2010 NU ERA SUMA STABILITA NU PUTEA PLATI PRIMARIA O DATORIE CARE NU ERA SUMA STABILITA deci nu era dobanda penlizatoare ca era remunerarotirie paguba 4% la 70 mile eur pe 10 ani 28 mile euro
  3 De ce cei 18 mil eur platiti in 2020 de catre PMB nu a stins nimic din datoria de 70 mil euro pt ce s-au dat acei bani?
  etc

 6. Bai NIMICITOR BAN ce sa faca Constanda cu terenurile , atata timp cat toate PUZ-urile sunt suspendate , nu se elibereaza nici o autorizatie de constructie , sau daca se elibereaza imediat apare un ONG al USR-ului si contesta autorizatia in instanta , si pana la solutionarea cauzei in justitie autorizatia este suspendata . In Bucuresti sunt foarte multi oameni care au cheltuit sume importante pentru proiecte in vederea obtinerii unor autorizatii , si s-a ales praful de banii oamenilor . Toti acesti oameni ii multumesc din inima lui NIMICITOR BAN .

 7. Fac baietii bani de rup cu prostii …