G4Media.ro

Nicușor Dan: Nu vom avea o nouă Sală Polivalentă în următorii 4…

Foto: proiect Sala Polivalentă București

Nicușor Dan: Nu vom avea o nouă Sală Polivalentă în următorii 4 ani / Pe termen mai scurt vor putea fi realizate însă terenuri de tenis sau o primă clădire pentru un muzeu al ştiinţei

Planul Urbanistic General ar urma să indice locurile potrivite pentru o sală polivalentă sau un parc zoologic în București. Referitor la acest aspect, primarul Capitalei, Nicușor Dan, precizează că realizarea acestor obiective presupune o perioadă mai îndelungată şi a estimat că nu vor fi realizate în următorii patru ani, anunță Agenția de presă Rador, care citează Radio București. ”Nu vom avea o nouă Sală Polivalentă în următorii 4 ani”, a precizat primarul Capitalei.

Pe termen mai scurt vor putea fi realizate însă terenuri de tenis sau o primă clădire pentru un muzeu al ştiinţei, a explicat el.

Totodată, Nicuşor Dan, estimează că extinderea programului ‘Sport în şcoală’ la 25% dintre elevii bucureşteni ar avea un cost anual de 30-40 de milioane de lei.

Edilul general anunţase anterior că unul dintre proiectele vizate pentru mandatul următor este extinderea iniţiativei ‘Sport în şcoală’, care a funcţionat sub formă de program pilot, astfel încât în decurs de patru ani, 25% dintre din elevii Bucureşti să ajungă să fie înscrişi în acest proiect.

Prin acest program, profesorii de educaţie fizică (inclusiv din afara unităţii de învăţământ) vor fi plătiţi de Primăria Capitalei să facă ore suplimentare cu grupe de 10-15 copii, pe diferite discipline sportive, în afara programului şcolar.

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, mai declară că datoria către Elcen va fi plătită în perioada următoare, după ce Municipalitatea va încasa aproximativ 500 de milioane de lei din fonduri europene, bani pe care Primăria i-a dat în 2023, dar nu i-a recuperat deocamdată.

Pe de altă parte, edilul general a precizat că datoria de 1 miliard de lei invocată de către Elcen ar fi de fapt mai mică, ajungând la 600-800 de milioane de lei.

Totodată, Nicuşor Dan a pus întârzierile de plată ale Municipalităţii pe seama faptului că în acest an PMB a primit de la stat, din impozitele pe salarii ale bucureştenilor, cu 500 de milioane de lei mai puţin decât în primele cinci luni din 2023.

Despre posibilitatea participării la o dezbatere electorală, Nicuşor Dan a arătat că va lua decizia după ce va primi rezultatele unui sondaj de opinie.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Inca o data, Nicusor Dan demonteaza minciunile pesediste ! Ei sunt primii sabotori si tot ei il arata cu degetul. Nu conteaza bucurestenii, ci sabotarea lui ND pt a avea motiv sa-l critice. Tactici de mafioti !