G4Media.ro

Nicuşor Dan îl acuză pe prefectul Capitalei că refuză să atace în…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Nicuşor Dan îl acuză pe prefectul Capitalei că refuză să atace în instanţă autorizaţiile de construire pentru două imobile de pe Şoseaua Kiseleff, emise de Gabriela Firea pe final de mandat: E o abordare diversionistă, manipulatoare, total incorectă

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, îl acuză, vineri, pe prefectul Capitalei, Toni Greblă, că refuză să atace în instanţă autorizaţiile de construire pentru două imobile de pe Şoseaua Kiseleff, emise de Gabriela Firea pe final de mandat. „E o abordare diversionistă, manipulatoare, total incorectă”, susţine primarul, relatează News.ro.

„Prefectul Capitalei refuză să atace în instanţă două autorizaţii de construire ilegale pentru două imobile de pe Şoseaua Kiseleff! Deşi prefectul este, conform legii, autoritatea care are atribuţia de a ataca în contencios administrativ autorizaţiile de construire ilegale, prefectul Toni Greblă susţine că nu poate «să dispună măsuri» şi că numai Inspectoratul de Stat în Construcţii (ISC) are această pârghie”, a scris, vineri, pe Facebook, primarul general.

Nicuşor Dan afirmă că, mai mult, Toni Greblă susţine că ISC n-ar fi solicitat prefectului atacarea actelor şi nici n-ar fi trimis procesele verbale de control.

„E o abordare diversionistă, manipulatoare, total incorectă! În acest caz, ISC a efectuat controlul, iar în urma acestui control am solicitat prefectului să iniţieze demersurile în justiţie, anexând toate actele necesare. Prefectul Capitalei are deci baza legală şi toate argumentele necesare pentru atacarea în instanţă a autorizaţiilor ilegale, dar refuză să facă acest lucru”, a mai scris primarul general.

Potrivit acestuia, „speţa e clară, iar realitatea evidentă: prefectul Capitalei nu aplică legea şi nu apără interesele bucureştenilor”.

„Trageţi voi concluzia dacă asta are legătură cu faptul că cele două autorizaţii de construire ilegale de pe Şoseaua Kiseleff au fost emise de Gabriela Firea în 2020, în ultimele ei luni de mandat ca primar general”, a mai scris Dan.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

31 comentarii

 1. El e învățat cu aia de la Strehaia cu turnulețe multe! Autorizații? Mai subtire!

 2. Păi Greblă tocmai de aceea a fost pus acolo că să-l saboteze pe Nicușor,asta face orice jigodie psdistă când este numită în funcție.

 3. Asta îmi place la USR-iști, fie că sunt în opoziție, fie că sunt la butoane, ei latră la PSD ca să-și mascheze incompetența. Diversiunea incompetenței. Bucureștenii îl merită pe acest oengist incompetent, îl merită cu vârf și îndesat!!! Păzea că vine iarna, abia aștept să înghețe bucureștenii de frig și să facă dușuri scoțiene.

  • Tu chiar ești prost pe cât vrei sa pari? Sunt întocmite pv de la isc unde se constata ilegalitatea….nu isc trimite în judecata! Am crezut ca ai 10 clase….e clar….te am supeaaprciat! Iubești impostura,lenea,furtul,jmecheria. Mai sa cred când ești PSD ist ci aurar!

  • Domnule Eugen , nu înțeleg cum de nu recunoașteți că Nimicitor Ban împreună cu usr-iștii , se sacrifică numai pentru salvarea României și a românilor .

  • Grebla ăsta, nu era un infractor, dintr-aia nevinovații, persecutați de statul de drept și de progreseu și de leftisti și de legebetisti ( ăștia sunt cei mai răi, că cică se numește așa de la lege câh) ? Ziceti nea iogene, nea eirbuse, că dumneavoastră știți, sunteți pesedisti vechi.

  • Îți propun sa te speli cu apa încălzită de Firea.

  • Lasă bă alifie nu te mai strofoca. Eugene țiodaula muyebasugaciule

 4. Nicușoare, medicamente…..

 5. Felicitari Nicusor, te ocupi doar de subiecte de mare interes pentru cetateni!

  • Nu ca dvs nea Gigi

  • Nicusor e cel mai tare primar, orientat spre investitii si dezvoltare.

 6. Autorizațiile de construire pot fi atacate în instanță și de Primăria Generală, pentru că au fost emise de către aceasta. Așa că e bla bla.

 7. Grebla un gunoi ca orice pesedist respectabil.

  • Nea Furcă de kkase pe el când era acuzat de corupție, acum sunt ai lui la putere, adusi de usr și aur. Va veni însă o vreme când aceștia nu vor mai sta în vârful 💩 și va ajunge acolo unde ii este locul.

 8. Aviz psdiștilor rtrdți și mafioți de mai sus, nicușor nu e un usr-ist, a fost scos din usr pe motivul lgbt, partidul pe care el l-a creat. Doi, cu ce ați vrea să se ocupe? Ăștia au început să consteuiască blocuri direct pe autostrada, distrug parcuri ( care era? Parcă Tineretului ) distrug campusuri ( Politehnica ), distrug potențiale bulevarde care ar fi putut decongestiona traficul cât de cât- vechea șină de tren din Militari. Dar garbageurile psd-iste low iqw bănuiesc că ar prefera ca nicușor să meargă în vizită la Putin, sau nu știu la ce se gândesc. În plus, Nicușor e și singur acolo, mafia PSDNL de la primărie îi pune piedici continue.

  • Pe care autostradă se construiesc blocuri , și cine credeți că le cumpără . Dacă primăria chiar ar fi interesată de acele terenuri , nu o oprește nimeni să nu le cumpere , în realitate Nimicitor Ban împreună cu hoardele de usr-iști și ong-urile au un singur scop , acela de PRĂDUIALĂ , sub pretextul binelui cetățenilor . Ei de fapt împiedică propietarii să își fructifice proprietățile . Un țărămbete ajuns primar al Bucureștiului împreună cu niște LOAZE , hotărăsc ei ce este bine pentru toți bucureștenii .

  • Este un bloc construit de câteva luni fix la intrarsa în bucurești de pe a1 pe dreapta. Nu am nimic cu faptul că își construiesc blocurile, dar să le facă drq în afara bucureștiului, unde e loc, pe câmpuri sau unde D-zeu o fi… unde e și industria de altfel. În rest, nu ai răspuns ma nici un argument și nicușor dan nu e usr-ist, cum ți-am scris mai sus, l-au scos din partid pe o anumită temă…. tembelik!

  • @Tulth , nu doresc să vă contrazic , dar nu înțeleg cum își pot fructifica proprietățile , dacă primari , funcționari decid ei cum să își folosească un cetățean proprietatea . Cu toate că am plecat în 2010 din România , dar am rude și prieteni , care nu își pot folosi proprietățile așa cum doresc .

 9. Pai sa vorbeasca Nicusor la alianta,ca si el este tot uselist,ce tot o tineti cu usr.

 10. Pe care autostradă se construiesc blocuri , și cine credeți că le cumpără . Dacă primăria chiar ar fi interesată de acele terenuri , nu o oprește nimeni să nu le cumpere , în realitate Nimicitor Ban împreună cu hoardele de usr-iști și ong-urile au un singur scop , acela de PRĂDUIALĂ , sub pretextul binelui cetățenilor . Ei de fapt împiedică propietarii să își fructifice proprietățile . Un țărămbete ajuns primar al Bucureștiului împreună cu niște LOAZE , hotărăsc ei ce este bine pentru toți bucureștenii .

 11. Cum sa dea pzdistu in mama ranitilor Firea …ea nu face ilegalitati…ea da la poulime vouchere si la bogatani sute de milioane sa manance bine la monaco….🤮🤮🤮🤮🤮🤮

 12. Iar s-a repezit Bo.us.or Dan sa latre, conform apucaturilor membrilor oengeului toxic si anarhist USR! La fel se comporta si postacii cu mintea senina ai aceluiasi oengeu aservit asasinilor economici care actioneaza impotriva intereselor economice ale statului roman!
  Luati-l pe Nulitate Dan acasa, ca stie sa va raneasca, sa va spele si sa va dea si __ue!

  • Nenea oprescu, matale esti? Fa bre o „excursie* la ‘9 sa-i fentezi si de data asta! Mancator de rahat ce esti!

 13. Aloooo, incompetent Nicusor!
  Vezi de repararea conductelor, sa avem caldura la iarna in apartamente!
  Lasa istoria, vezi-ti de obligatiile pe care ti le-ai asumat fata de bucuresteni!

 14. Face și nea primarul decât scandal. El habar nu are de administrație dar se ia de Prefect. Este prescrisa acțiunea la care se refera dl primar. Termen 6 luni dar nu mai mult de un an de la emiterea actului.

 15. Orice simpatizant ai fi : PSD/USR/PNL, pt comentarii, este f important sa fi informat, si sa intelegi INCOMPETENTA PROFESIONALA A ACESTUI PRIMAR:
  LEGEA 50/1991 PRIVIND AUTORIZAREA EXECUTARII LUCRARILOR C-TII, PREVEDE CLAR:
  ACTIUNEA DE ANULARE A A.C. O FACE PREFECTUL, LA SESIZAREA I.S.C…..NU LA SESIZAREA PRIMARULUI.

  Se pun ffff multe intrebari:
  CE ECHIPA ARE ACEST SURDO-MUT?
  CE PREGATIRE SI EXPERTIZA PROFESIONALA AU?
  DE CE SUNT SUTE DE CERTIFICATE/AUTORIZATII SI AVIZE DE URBANISM BLOCATE TIMP DE 2 ANI?
  DE CE ARE UN ARHITECT SEF SI SEF SERVICIU, LA O CAPITALA EUROPEANA, PENSIONARI?
  CARE ESTE RAPORTUL DE COLABORARE CU CEI 6 PRIMARI DE SECTOARE?

 16. La pârnaie. Acolo e locul tuturor. Pe scaunul electric.