G4Media.ro

Nicuşor Dan, despre instituirea stării de alertă în Sectorul 1: E o…

Nicuşor Dan, despre instituirea stării de alertă în Sectorul 1: E o împărţire de atribuţii în ce priveşte colectarea deşeurilor/ Am consumat foarte mult timp pentru a stabiliza problema gropii de gunoi la care Bucureştiul să ducă gunoaiele legal

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat, referitor la declanşarea stării de alertă în Sectorul 1, că s-a „consumat foarte mult timp în discuţiile pentru a stabiliza problema” în ceea ce priveşte atribuțiile pe care le are în privinţa deşeurilor, transmite News.ro.

Nicușor Dan a explicat că atribuţiile sunt împărţite, cele ale primarului general fiind legate de tratarea şi depozitarea deşeurilor. „Am consumat foarte mult timp pentru a stabiliza problema gropii de gunoi la care Bucureştiul să ducă gunoaiele în mod legal”, a afirmat el.

Nicuşor Dan a fost întrebat, vineri, într-o conferinţă de presă, ce părere are despre instituirea stării de alertă în Sectorul 1.
„E o împărţire de atribuţii în ceea ce priveşte colectarea deşeurilor. Există atribuţia primarului de sector privind colectarea şi selectarea, există atribuţia primarului general în ceea ce priveşte tratarea şi depozitarea. Am consumat foarte mult timp în discuţiile pentru a stabiliza problema în ceea ce mă priveşte, pe atribuţiile pe care eu le am. Am consumat foarte mult timp pentru a stabiliza problema gropii de gunoi la care Bucureştiul să ducă gunoaiele în mod legal. După cum ştiţi, Consiliul General săptămâna trecută a votat hotărârea de Consiliu pentru înființarea acelei asociaţii de dezvoltare intercomunitară, în urma acestei hotări trebuie sectoarele municipiului Bucureşti să dea hotărârile lor şi după aceea să mergem la Judecătorie să înfiinţăm asociaţia, astfel încât fiecare dintre noi să putem accesa bani europeni. Astea sunt atribuţiile mele pe deşeuri”, a replicat el.

Prefectul Capitalei Alin Stoica a anunţat vineri că şi-a dat acordul pentru declararea stării de alertă în Sectorul 1, ca urmare a situaţiei sanitare create de neridicarea gunoiului în contextul coflictului dintre Primăria de sector şi operatorul de salubritate.

”Am transmis către Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă acordul pentru declararea stării de alertă”, a transmis prefectul.

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă al Sectorului 1 a cerut, miercuri seară,  Prefecturii Municipiului Bucureşti să declare starea de alertă pe o perioadă de 30 de zile, din cauza situaţiei sanitare cauzată de necolectarea gunoiului de către Compania Romprest Service SA.

De asemenea, Consiliul Local al Sectorului 1 a fost convocat, pentru vineri, la ora 12.00, în vederea discutării rezilierii contractului cu Romprest. Primăria estimează că s-au acumulat aproximativ 2.691 tone de deşeuri generate de populaţie, instituţii publice şi agenţi economici.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. Si voi aveti impresia ca Politia Locala e un subiect tabu?

  se baga anual 4 milioane de lei pentru fiecare Politia Locala de Sector si nici nu-i vezi pe strazi. Mai sunt unii care stau sa ia o spaga la cate un sens unic de 50m lungime pe care te baga weizul

  • * doar salarii nete fara impozite – se mai adauga cheltuielile legate de personal – masini, birouri, dotari

  • Am intervenit la sedinta de consiliu, cu o problema, cu politia locala sector 3 filmata cum nu isi face treaba
   detalii aici https://youtu.be/TooEcMVouLM?t=6150
   Nici un raspuns pana in ziua de azi, adica dupa 2 luni si jumatate.
   Zilele trecute cand am sunat iar la politia locala, a inceput sa ma jigneasca dispecerul, ca am eu impresii ca se bea alcool acolo, etc. Presupun ca acelasi pe care l-am reclamat in sedinta de consiliu.

  • @Corneliu Moisei daca nu exista un prejudiciu nu te baga nimeni in seama iar daca exista ti se spune sa te descuri singur in instanta.
   Solutia: daca nu vrei sa te descuri singur trebuie sa alegi o tabara si sa faci parte (activa) din ea.

  • @Dragos : nu am inteles nimic, despre ce tabere vorbim aici?

  • tabere politice, evident.
   Doar politica prinde la noi.
   Cei care chiar ar trebui sa faca treaba nu o fac decat din dragoste de tara (armata)

 2. Asta se tunde vreodata?

 3. Ești anacronic și deosebit de lent! Soluțiile tale sunt greoaie! Nu ai stofă de conducător! Încearcă totuși să te trezești! Și matematica apelează la soluții rapide! Te -am votat…..

 4. Cum sa facem sa scapam mai repede de povara asta de primar?
  Numai cand ii vezi poza(dar sa il si auzi sau sa il vezi la tv) te revolti. Iti amintesti ca locuiesti in conditii de pestera in apartament(fara apa calda, fara caldura iarna), iti amintesti (daca poti uita vreo clipa) ca ai devenit sarac lipit de cand cu pnl istii si usr istii care l-au sustinut pe incapabilul de Nicusor.
  Sa isi dea macar el demisia. Nu l-au sustinit de capabil, ci sa le indeplineaaca politica de indobitocire si saracire a bucurestenilor.

  • Dacă ești așa deșteaptă, ce cati noaptea la pârâu ?
   Dacă tăceai, filozoafă rămâneai !

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.