G4Media.ro

Nicuşor Dan arată că în 2023 suma alocată pentru subvenţia gigacaloriei în…

Sursa foto: G4Media.ro

Nicuşor Dan arată că în 2023 suma alocată pentru subvenţia gigacaloriei în Capitală este dublă faţă de 2020

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, candidat independent pentru un nou mandat, face publice date financiare care arată că suma alocată pentru subvenţia gigacaloriei în anul 2023 este de aproape patru ori mai mare faţă de anul 2012 şi dublă faţă de anul 2020. Dan afirmă că în mandatul său au fost alocate ”sume mult mai mari pentru subvenţionarea sistemului de termoficare”, care timp de mulţi ani a fost subfinanţat, banii alocaţi fiind folosiţi în investiţii în modernizarea conductelor, transmite News.ro.

Nicuşor Dan a prezentat, miercuri, pe Facebook, un grafic conform căruia, dacă în anul 2012 municipalitatea a alocat 527 de milioane de lei pentru subvenţia gigacaloriei, suma alocată în anul 2023 a ajuns la un miliard 878 de milioane de lei, după ce în 2022 suma alocată pentru subvenţia gigacaloriei a fost de un miliard 895 de milioane de lei.

Conform graficului prezentat, banii alocaţi în fiecare din ultimii doi ani reprezintă dublul subvenţiei pentru gigacalorie alocate în 2020.

”Principala problemă a sistemului de termoficare a fost subfinanţarea, iar acest lucru s-a reflectat în avariile tot mai dese. În acest mandat, am plătit sume mult mai mari pentru subvenţionarea sistemului de termoficare, iar acest lucru a permis Companiei Termoenergetica să deruleze investiţii în modernizarea conductelor”, a explicat edilul datele financiare prezentate.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. In Romania la ora actuala MWh este de 90 euro,salariul net fiind de 450 euro În Spania MWh este de 36 euro salariul net fiind de 1100 euro.De ce preturile acestea ,stiindu-se că producem energie,nu importam ?