G4Media.ro

Nicușor Dan: Companiile municipale înființate de Gabriela Firea au produs o pagubă…

Nicușor Dan: Companiile municipale înființate de Gabriela Firea au produs o pagubă uriașă bugetului Capitalei. Doar salariile membrilor din consiliile de administrație cumulează zece milioane de lei pe lună

Nicușor Dan, candidatul PNL, USR-PLUS și PMP la Primăria Capitalei, atrage atenția asupra ”pagubei uriașe” produse de Gabriela Firea bugetului local al Bucureștiului prin companiile municipale pe care le-a înființat, avertizând că doar salariile membrilor consiliilor de administrație ale acetor companii cumulează peste 10 milioane de lei pe lună.

Foto: Salarii CA companii municipale. Sursa: Nicușor Dan

”Gabriela Firea propune în ședința Consiliului General de azi începerea fuziunilor între mai multe dintre companiile pe care le-a înființat. Așa cum am mai scris, operațiunea are două scopuri. 1. Să amestece raportarea financiară și operațională între companii, pentru a ascunde pierderile și activitatea dezastruoasă a fiecăreia. 2. Să preia oamenii cu funcții de conducere din companiile fără activitate relevantă, care ar trebui desființate, și să le dea aceleași salarii în alte companii”, a transmis Nicușor Dan într-un comunicat de presă.

”Companiile municipale înființate de Gabriela Firea au produs o pagubă uriașă bugetului local. Exemplificăm azi cu salariile consiliilor de administrație, care cumulează peste 10 milioane de lei pe lună”, a mai precizat el.

Conform unui tabel transmis de către acesta (vezi foto), suma cea mai mare destinată salariilor are reveni Consiliului de Administraţie al Companiei Municipale Managementul Transporturilor (1,4 milioane de lei), urmată de Compania Parking (688.000 de lei), Compania Parcuri şi Grădini (649.900 lei) şi Compania Pază şi Securitate (646.000 lei). Pe ultimul loc s-ar afla Compania Protecţie Civilă şi Voluntariat, cu salarii lunare pentru Consiliul de Administraţie în valoare totală de 383.760 lei.

Opt companii municipale ar urma să fuzioneze, prin absorbţie, cu alte cinci societăţi comerciale ale PMB, conform unor proiecte de hotărâre care vor fi dezbătute, vineri, de către Consiliul General al Capitalei. Astfel, vor fi demarate procedurile necesare în vederea următoarelor fuziuni:

* Compania Municipală Managementul Traficului va absorbi Compania Municipală Managementul Transportului şi Compania Municipală Tehnologia Informaţiei;

* Compania Municipală Medicală va absorbi Compania Municipală Protecţie Civilă şi Voluntariat şi Compania Municipală Pază şi Securitate;

* Compania Municipală Parcuri şi Grădini Bucureşti va absorbi Compania Municipală Întreţinerea Arborilor şi Spaţiului Verde;

* Trustul de Clădiri Metropolitane va absorbi Compania Municipală Consolidări;

* Compania Municipală Publicitate şi Afişaj va absorbi Compania Municipală Turistică şi Compania Municipală Agrement.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

11 comentarii

 1. Alo Curtea de Conturi , Partidele de opozitie ,Ministerul Finantelor , cereti verificarui si dati in judecata Primaria , aici sunt banii locuitorilor capitalei , de care primaria si-a batut joc , in loc sa termine centura Bucurestiului, sau sa inceaopa sa schimbe masiv intrastructura retelei de termoficare . Se constata ca Primarita , a platit o armata de oameni , ptr. autoprotectie. Oricum nu lasa nimic in urma, la plecare .

 2. S-a trezit Nicusor din izolare.
  Bai baiete e pandemie nu alegeri locale ,ai ceva rabdare.
  Apropo ,ce a facut Nicusor pentru bucuresteni in perioada asta ,nu de altceva dat mai toti au dat o mana de ajutor ,ba o masca(pana si Firea a miscat ceva) ,ba un spital (vezi Vlad Voiculescu)…Nicusor nimic.
  Esti cam pomanagiu jupane si cam lenes se pare.

  • Da, un obraznic, tzatza se lupta cu coronavirusul pentru binele nostru si el cu banii, nu ne-a dat macar o masca, n-a facut un spital (nu ca Vlad Voiculescu ar fi facut vreunul desi, aparent, unii cred asta). Banii nu conteaza, sa sparga duamna citi o sparge, noi sa scapam de acest coronavirus ticalos.
   Asa-i oaie?

  • Ce-a facut bah Firea? A dat ceva din buzunarul ei? Mai degraba ea si toata sleahta din Voluntari primesc milioane lunar de prin CA-uri de companii municipale unde freaca buha. Asa jaf nu a existat in toata istoria bucurestiului. Dar stai linistit, scapam odata si de Firea, ca n-o sa-i prelungeasca mandatul la infinit. Apoi speram sa putem dezgropa matrapazlacurile si sa bagam sleahta la tzambal, une ii este locul.

 3. 2016 ramane cel mai rusinos an din istoria recenta, americanii l-au ales pe Trump, pensionarii romanii au propulsat PSD cu super-majoritate in parlament iar bucurestenii au ales-o pe hoata de Firea.

 4. Draga Nicușor,
  Operatie pe creier la bukuresteni nu prea reuseste
  Gabr. Firea ciordeste!
  Cu PaPaNdele inainte,
  Spre furaciuni multe!
  Acum Curtea de Conturi a murit!
  Seful ei s-a raspopit!
  Banul publuc risipit!

 5. este posibil sa fie adevarat ce spune domnul Nicusor Dan…

  problema este ca se pregateste de campanie si aici este un lucru care nu-mi place..

  dar dincolo de asta, acele firme care au produs pagube ar trebui controlate…Curtea de Conturi, spre exemplu…si apoi e problema raspunderii legata de fisa postului…

  deci nu atat aspectul politic ma intereseaza pe mine, ci care ar trebui sa fie instrumentele ca aceste lucruri sa nu se intample….

  ori domnul Nicusor Dan nu spune nimic in acest sens..

  adica il votez si de unde nu stiu eu ca alte firme, alti manageri dau gaura in bugetul local…

 6. Trăiește? Într-o astfel de criză acest personaj a fost si este nul. Cred ca l-a pitit PNL-ul sa nu il erodeaze pana la alegeri :)))