G4Media.ro

Nicuşor Dan anunţă semnarea contractului cu Primăria Sectorului 2 pentru finalizarea lucrărilor…

Nicuşor Dan anunţă semnarea contractului cu Primăria Sectorului 2 pentru finalizarea lucrărilor la Pasajul Doamna Ghica

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat că miercuri a fost semnat contractul între Primăria Generală şi Primăria Sectorului 2 pentru finalizarea lucrărilor la Pasajul Doamna Ghica, iar valoarea totală a investiţiei este de 144 milioane lei.

„Am semnat ieri contractul de asociere dintre Primăria Capitalei şi Primăria Sectorului 2 pentru finalizarea lucrărilor la Pasajul Doamna Ghica. Valoarea totală a investiţiei este de 144 milioane lei, circa 80% din sumă urmând să fie asigurată din bugetul Capitalei, iar restul de 20% din bugetul Sectorului 2. Banii există, deci nu vom avea goluri de finanţare, urmând să înaintăm cu lucrările cât se va putea de repede, pe baza planificării tehnice. Am promis bucureştenilor finalizarea acestui pasaj şi mă ţin de cuvânt”, a scris Nicuşor Dan, joi, pe Facebook.

„Lucrările vor reîncepe în perioada următoare (început de iulie) și am primit promisiuni ferme că până în septembrie lucrările la sol vor fi finalizate. Acest lucru va decongestiona traficul din zonă și se vor putea continua lucrările fără a mai crea un disconfort oamenilor care trec prin zonă”, a anunțat și primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu.

Lucrările la Pasajul Doamna Ghica sunt în prezent la circa 50% stadiu fizic.

Proiectul, început în ultima parte a anului 2019 de administrația Gabriela Firea, a fost înghețat de Nicușor Dan din lipsa fondurilor.

Acum, traficul rutier în zonă este un coșmar, dat fiind că multe dintre căile de acces din zonă sunt îngustate, iar lucrările sunt complet paralizate de câteva luni.

În plus, locuitorii din zonă trebuie să înfrunte poluarea masivă cu praful rezultat din șantierul părăsit, precum și cu lipsa pomilor – toți arborii din zonă fiind tăiați la începerea proiectului. Acum, zona Doamna Ghica arată părăsită, cu câteva picioare de pod neterminate.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Zona arata foarte bine pentru Bukale, miticii au ce merita.

  2. Prin urmare Nicusor batea darabana cum ca transfera lucrarea la sectorul 2 degeaba.
    A reusit sa transfere 20 %.
    Uau…cat timp pierdut.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.