G4Media.ro

Nicușor Dan anunță începerea lucrărilor pentru reabilitarea Podului Mare din Cișmigiu, care…

Sursa foto: Facebook / Nicușor Dan

Nicușor Dan anunță începerea lucrărilor pentru reabilitarea Podului Mare din Cișmigiu, care vor dura opt luni

Primarul general, Nicușor Dan, anunță începerea lucrărilor pentru reabilitarea Podului Mare din Cișmigiu, care vor dura opt luni.

„Au început lucrările pentru reabilitarea Podului Mare din Cișmigiu, care asigură traversarea pietonală a lacului Cișmigiu. Cu o vechime de peste 100 de ani (a fost construit în perioada 1913- 1914), podul nu a fost niciodată reabilitat, ci doar cârpit pe ici pe colo, și reprezintă din cauza degradării un real pericol pentru vizitatori, prin urmare se impun reparații capitale care să asigure stabilitatea și siguranța construcției”, a scris Nicușor Dan pe pagina sa de Facebook.

Lucrările vor fi realizate de Trustul de Clădiri Metropolitane, iar durata de execuție a acestora va fi de 8 luni. Trustul de Clădiri Metropolitane a finalizat deja procedurile premergătoare reparării podului, respectiv forajele care au necesitat golirea lacului, precizează primarul general.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

13 comentarii

 1. Domnu, da apa calda cand ne dati?

  • Daca esti cu probleme financiare si astepti apa calda SUBVENTIONATA, asteapta-te sa ai intreruperi, cata vreme se repara conductele… Interesul bucurestenilor este SA FIE REPARATE CONDUCTELE, altfel o mare cantitate din apa se pierde in pamant… Iar noi toti platim.
   Daca iti permiti SA ITI PLATESTI SINGUR APA CALDA PE CARE O CONSUMI (asa cum fac majoritatea bucurestenilor), vezi ca exista solutii tehnice foarte simple ca sa ai apa calda cand vrei tu.

  • Bogdanele la mămicuța ta în Moldova creste apa caldă. Ia de acolo. O zi buna!

 2. Chiar este o veste bună. În Cișmigiu e un cosmopolitism ca în Centrul Vechi. Grădina Cișmigiu este una dintre etichetele Capitalei și trebuie să arate într-un fel. Deocamdată geme…

 3. 8 luni pt un pod de nici 20m!? Cum or fi reusind altii sa faca viaducte in cateva zile si noua ne ia 8 luni sa reparam podetu ala?!

  • Exagerezi. Cine face viaducte in cateva zile?
   Bine ca s-a hotart cineva sa-l reabiliteze si gata, am si sarit cu gura pe el. Nu mai bine il lasa asa?

   E posibil ca cel din Cismigiu sa nu fie un simplu pod, poate este monument. Probabil intra in alta categorie.
   Macar sa fie bine facut si sa nu cada ca ala din Luțca, de peste râul Siret.

 4. O lucrare banala de reabilitare a unui pod pietonal de parc, max. 12 m, in capitala unui stat UE in 2022, este prezentata ca ceva remarcabil, care merita un articol de presa „prietenoasa”. Cu asta, castiga sigur un nou mandat! 😉

 5. Nu stiu ce inseamna Reabilitarea Podului ? Eu nu vreau Apa Calda ! Eu in Iulie 2022 , am consumat Apa Calda 1,595 metrii cubi , si Apa Rece 7,226 metrii cubi . Am Apometre , la Baie si Bucatarie .

 6. „metrii” si „cumetrii”

 7. Nu stiu , ce Reabilitare se mai poate face la un Pod Vechi , plin de Crapaturi . Probabil ca Podul va trebui Demolat si Construit Altul din Beton . Dar Formula de Beton sa fie Aceeiasi , cum se construiesc in Actualitate , Blocurile , decatre Miliardari . Probabil ca si Bazinul de Apa , adica Lacul , va trebui Demolat si de Construit un Alt Lac Nou , care sa Reziste 200 de Ani , iar pe Fundul Lacului , Mozaic de Piatra , Slefuit .

  • Si pe mal firea si pandele dansând jerusalema(cu pași de la Brasoveanca)

 8. Probabil , ca in Parcul Cismigiu , Trebuiesc de shimbat si bancile ca sunt Vechi ! Dar este un Dezavantaj , bancile din Cismigiu , vor fi murdarite de Gainatz de la Pasarile din Copaci .