G4Media.ro

Nicușor Dan anunță demiterea șefului direcției de mediu a Bucureștiului: A avizat…

Nicușor Dan anunță demiterea șefului direcției de mediu a Bucureștiului: A avizat defrișarea a 22 de arbori. Spațiul verde al Capitalei nu trebuie distrus

Primarul General, Nicușor Dan, a anunțat joi, pe Facebook, demiterea șefului direcției de mediu a Capitalei, pe care îl acuză că a avizat tăierea a 22 de arbori ”în plin centru” pentru a face loc construirii unor blocuri.

”L-am eliberat azi din funcție pe directorul interimar al Direcției de Mediu din Primăria Capitalei, pentru modul în care a gestionat cazul din Șoseaua Kiseleff 45. Mai precis pentru că, în plin centrul Capitalei, a avizat defrișarea a 22 de arbori. Am reușit să oprim această defrișare la timp. În acea zonă s-au făcut demersuri pentru demolarea unor case vechi în vederea construirii de blocuri. Spațiul verde al Capitalei nu trebuie distrus!”, a scris Nicușor Dan pe Facebook.

În luna ianuarie a anului trecut, Nicuşor Dan, deputat independent la momentul respectiv, anunţa că Tribunalul Bucureşti a suspendat executarea autorizaţiei de construire emise de fostul primar general Gabriela Firea pentru realizarea unui ansamblu de blocuri parter plus patru etaje pe spaţiul verde din Kiseleff 45, zonă cunoscută ca „grădinile Versailles ale Bucureştiului”.

„Terenul este parte din zona construită protejată Averescu. Pe el se află două clădiri interbelice, construite în anii 1920-1930, şi o grădină, cunoscută ca ‘Grădinile Versailles ale Bucureştiului’, o copie în miniatură a Grădinilor Versailles. S-a emis o autorizaţie de construire, deşi terenul era încadrat în mod evident ca spaţiu verde în planul urbanistic zonal de zone protejate. S-a emis o autorizaţie de construire în 2017 de către primarul Firea, care prevedea construirea a trei corpuri de blocuri”, preciza Dan.

Potrivit presei centrale, la sfârşitul lunii noiembrie 2020, Nicuşor Dan a suspendat pentru 30 de zile un funcţionar de la Direcţia de Mediu ca urmare a faptului că a dat aviz de defrişare pentru grădina unei case din Kiseleff 45. Primarul a suspendat şi avizul respectiv şi a dat o dispoziţie conform căreia edilul general trebuie să contrasemneze toate avizele de defrişare.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

12 comentarii

 1. Nu e prolema raman angajat ca sef de serviciu si iti dau mwie

 2. Da dar avizase si plantarea de iarba pe acoperisul statiilor ratb.
  Pe noi ne intereseaza coruptii sa fie trasi la raspundere si nu sa-i eliberam sa mearga sa cheltuiasca comisioanele

  • Dacă făcuse treaba asta, nu a făcut-o gratis. Orice motiv e bun pentru eliminarea corupților din administrația publica.

 3. De parca sobolanul roman are treaba cu legea…

 4. Daca avea documentele facute beton se intoarce si o sa plateasca Primaria capitalei de o sa ii sara ochii!
  A mai facut Udrea de astea, in minister, si la un moment dat erau si cate 4 directori pe post!

 5. In cel mai poluat oras din Romania jivina lui Firea defriseaza arbori pentru mafia lor imobiliara. Nu va mai ia DNA odata?

 6. era intermar,ca atare se duce unde are post definitiv

 7. A numarat nicusor si frunzele cum faceau comunistoizi cu boabele de porumb?

 8. Poate nu se taie cei 22 de arbori, dar „Mini grădinile Versailles” au dispărut deja 😣
  Acolo sunt acum blocuri !
  Au rezolvat și ieșirea spre o stradă, se face prin strada Clucerului.
  Văd blocurile cu ochiul liber, de la fereastra apartamentului meu, dacă se permitea încărcarea de poze vă atașam una !

 9. Plicușoare de treabă când ne apucăm la toamnă? Până acum doar vrăjeală și gargară, ia pupitrul ăla și mergi cu el în câte o intersecție pe zi să dezbați cu cetățenii adevăratele probleme ale capitalei, lasă dreaqu matrapazlâcurile, bagă apă caldă și căldură că murim înghețați în case de frig nu de covrig, ai promis ține te de promisiune mitomanule UTC ist

 10. doar 19 arbori sau 19 grade sunt la standard occidentale

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.